Terug naar iPhone kan straks alles wat Apple TV Remote kan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone kan straks alles wat Apple TV Remote kan

Door Laura Grootaarts16 februari 2016 09:532 min. leestijd0

Apple werkt momenteel aan een nieuwe Remote-app voor de nieuwe Apple TV. Dat heeft Eddy Cue gezegd in een interview met John Gruber van Daring Fireball. Met de app Remote verander je je iPhone, iPad of iPod touch in een afstandsbediening voor de Apple TV.

Apple TV Afstandsbediening

Nieuwe Remote met alle mogelijke functies

De huidige Remote-app krijgt geen update, er wordt een compleet nieuwe app uit de grond gestampt. We moeten er volgens Cue nog een paar maanden op wachten, maar dan krijgen we ook een app die alles kan wat de echte afstandbediening die bij de nieuwe Apple TV zit ook kan.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De afstandsbediening bij de Apple TV heeft een trackpad, en straks kun je ook via Remote op dezelfde wijze gebaren gebruiken om door de menu’s van je Apple TV te struinen. In de nieuwe app zit in principe ook de virtuele assistent Siri ingebouwd, maar die functie werkt nog niet in het Nederlands en dat blijft toch echt een gemis.

Goed nieuws voor gamers

De app Remote is niet alleen een uitkomst als je de echte afstandsbediening kwijt bent of als je hem kapot hebt laten vallen. De app kun je ook gebruiken in games voor de Apple TV. Dat betekent dus dat je met twee of meer personen tegelijk kunt gamen: door de app verandert iedereen zijn eigen iPhone of iPad in een gamecontroller.

Tijdens het interview presenteerden Apple-topmannen Eddy Cue en Craig Federighi ook nog opmerkelijke cijfers over iCloud, iMessage en Apple Music. Het interview is te beluisteren via Daring Fireball.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar