Terug naar 'iPhone 2017: geen thuisknop en een speciale versie voor Japan'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 2017: geen thuisknop en een speciale versie voor Japan'

Door Laura Grootaarts26 augustus 2016 12:232 min. leestijd0

Met de iPhone die in 2017 verschijnt, nemen we dan toch echt afscheid van de oude vertrouwde thuisknop. Bovendien verschijnt er een iPhone-versie exclusief voor Japan: deze ondersteunt een techniek waarmee je betalingen kunt doen in het openbaar vervoer ter plaatse. Dit meldt Bloomberg.

Het einde van de thuisknop

De iPhone 7 moet nog verschijnen – we verwachten hem volgende maand – maar Apple is ondertussen al druk bezig met de opvolger die volgend jaar moet verschijnen. Die iPhone gaat er heel anders uitzien dan we gewend zijn. Het scherm moet een glansrol krijgen en daarom zijn er plannen om de fysieke thuisknop te verwijderen. Dit sluit mooi aan bij eerdere geruchten over dit toestel, waarbij gesproken werd over een gebogen scherm op basis van OLED, met kleinere randen eromheen zodat het toestel niet veel groter wordt. Het lijkt ons dan logisch dat de homeknop op een of andere wijze in het scherm wordt opgenomen.

Betalen met de iPhone in Japan

Suica

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Voor Japan heeft de nieuwe iPhone nog een mooi extraatje. De iPhone die daar verschijnt, kan overweg met de betaal-standaard FeliCa. Nu zijn er al betaalkaarten die hiermee werken. Die worden gigantisch veel gebruikt in het openbaar vervoer – als je ooit in Japan bent geweest, heb je op de trein- en metrostations talloze reizigers zien betalen met de Suica- of Pasmo-kaart. Ook bij supermarkten, drankautomaten en cafés kun je op deze manier betalen. En straks kunnen Japanners dus ook digitale FeliCa-kaarten in Wallet op hun iPhone plaatsen en is het een kwestie van tap-to-pay.

De FeliCa-standaard is in Japan wijdverbreid: er zijn 1,9 miljoen betaalterminals. Daarmee is de techniek daar veel groter dan Near Field Communication (NFC) waarmee wij contactloos betalen en waarop ook Apple Pay is gebaseerd.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar