Terug naar ‘iPhone 2022 krijgt een megabatterij’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 2022 krijgt een megabatterij’

Door Ward Edema2 augustus 2021 15:002 min. leestijd0

Als er iets is waar de meeste iPhone-gebruikers naar verlangen, dan is het wel een iPhone met een grotere accu. En die komt er nu aan!

iPhone grotere accu

iPhone met grotere accu

Volgens DigiTimes is Apple bezig om de interne onderdelen van de iPhone te verkleinen, om zo meer ruimte vrij te maken voor de accu. Dit is mogelijk door het integreren van zogenaamde ‘integrated passive devices’ (ipd’s). Deze hulpchips worden gebruikt om allerlei delen van de telefoon aan te sturen. Ze zijn een stuk kleiner dan de huidige chips die deze functie vervullen, waardoor er meer ruimte overblijft voor de accu.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Ook heeft Apple plannen om de iPhone een klein beetje dikker te maken. Hierdoor komt er nog meer interne ruimte vrij, en kan de accu dus nóg een stukje groter worden.

De grotere accu zal niet de enige reden zijn waardoor je iPhone straks langer meegaat. Waarschijnlijk krijgt de iPhone dit jaar namelijk al een energiezuiniger scherm. Dit zogenaamde ltpo-paneel is een variant van oled en brengt ook ‘always-on’ naar de iPhone.

iPad en Mac profiteren ook

Het gebruik van ipd’s zal niet beperkt blijven tot de iPhone, aldus DigiTimes. Ook de iPad en de MacBook zullen deze nieuwe chips krijgen, waardoor Apple in z’n gehele assortiment de accu’s dus kan vergroten. In combinatie met processors die steeds efficiënter worden kunnen we hierdoor de komende jaren dus flinke sprongen verwachten qua accuduur voor al onze Apple-apparaten.

Wanneer Apple grootschalig ipd’s gaat gebruiken is nog niet bekend. Het is echter niet waarschijnlijk dat ze al in de iPhone 13 komen, dus we moeten nog even op de extra grote accu wachten. Wel verwachten we in de iPhone 13 al meer batterijcapaciteit dan in het huidige model: daar horen we tijdens het jaarlijkse september-evenement meer over.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar