Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 2022 krijgt een megabatterij’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone grotere accu


Lees verder na de advertentie

Als er iets is waar de meeste iPhone-gebruikers naar verlangen, dan is het wel een iPhone met een grotere accu. En die komt er nu aan!

iPhone met grotere accu

Volgens DigiTimes is Apple bezig om de interne onderdelen van de iPhone te verkleinen, om zo meer ruimte vrij te maken voor de accu. Dit is mogelijk door het integreren van zogenaamde ‘integrated passive devices’ (ipd’s). Deze hulpchips worden gebruikt om allerlei delen van de telefoon aan te sturen. Ze zijn een stuk kleiner dan de huidige chips die deze functie vervullen, waardoor er meer ruimte overblijft voor de accu.

Ook heeft Apple plannen om de iPhone een klein beetje dikker te maken. Hierdoor komt er nog meer interne ruimte vrij, en kan de accu dus nóg een stukje groter worden.

De grotere accu zal niet de enige reden zijn waardoor je iPhone straks langer meegaat. Waarschijnlijk krijgt de iPhone dit jaar namelijk al een energiezuiniger scherm. Dit zogenaamde ltpo-paneel is een variant van oled en brengt ook ‘always-on’ naar de iPhone.

iPad en Mac profiteren ook


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het gebruik van ipd’s zal niet beperkt blijven tot de iPhone, aldus DigiTimes. Ook de iPad en de MacBook zullen deze nieuwe chips krijgen, waardoor Apple in z’n gehele assortiment de accu’s dus kan vergroten. In combinatie met processors die steeds efficiënter worden kunnen we hierdoor de komende jaren dus flinke sprongen verwachten qua accuduur voor al onze Apple-apparaten.

Wanneer Apple grootschalig ipd’s gaat gebruiken is nog niet bekend. Het is echter niet waarschijnlijk dat ze al in de iPhone 13 komen, dus we moeten nog even op de extra grote accu wachten. Wel verwachten we in de iPhone 13 al meer batterijcapaciteit dan in het huidige model: daar horen we tijdens het jaarlijkse september-evenement meer over.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors