Terug naar 'Draadloos opladen nieuwe iPhone niet direct mogelijk'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Draadloos opladen nieuwe iPhone niet direct mogelijk'

Door Laura Grootaarts8 juli 2017 17:102 min. leestijd0

Van de iPhones die dit najaar verschijnen, verwachten we dat ze draadloos oplaadbaar zijn. Maar … de kans bestaat dat je aanvankelijk toch nog op de ouderwetse manier moet opladen, omdat draadloos opladen niet direct mogelijk is. Dat beweert John Gruber op Twitter.

Hardware of software?

Gruber hoorde van een tipgever dat de speciale adapter die je nodig hebt voor het draadloos opladen van de iPhone, zeker niet met dhet toestel wordt meegeleverd. Eerder deze week beweerde Apple-deskundige Ming-Chi Kuo ook al dat een dergelijk accessoire los gekocht moet worden.

Waarom de nieuwe iPhones – de iPhone 8 en waarschijnlijk ook de iPhone 7s (Plus) – niet direct draadloos oplaadbaar zijn, weet Gruber niet. Het kan met de hardware te maken hebben, dat het los te kopen accessoire nog niet verkrijgbaar is op het moment dat de iPhone in de verkoop gaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een andere optie is dat de functionaliteit pas wordt toegevoegd bij een iOS-update, naar verluidt wordt dat dan iOS 11.1. Het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurt. Gruber verwijst naar de portretmodus van de iPhone 7 Plus: die was ook pas enkele weken later beschikbaar, toen iOS 10.1 werd uitgebracht.

iPhone draadloos opladen

Apple Watch draadloos opladen

Al jaren wordt er uitgekeken naar een draadloos oplaadbare iPhone. Draadloos betekent overigens niet dat je iPhone automatisch ‘door de lucht’ wordt opgeladen terwijl-ie in je broekzak zit. Het zou gaan om opladen via inductie: hiervoor moet je je iPhone op een magnetisch plaatje, en dat plaatje zit alsnog aan een draadje vast. Zoals ook de Apple Watch wordt opgeladen. Apple wil zoals gebruikelijk niks bevestigen.

Bonus: de nieuwe functies van iOS 11

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar