Terug naar Zo verslaafd zijn we: iPhone dagelijks zo'n 80 keer ontgrendeld
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo verslaafd zijn we: iPhone dagelijks zo'n 80 keer ontgrendeld

Door Laura Grootaarts19 april 2016 10:452 min. leestijd1

De gemiddelde iPhone wordt maar liefst 80 keer per dag ontgrendeld. Dat heeft Apple aangegeven tijdens een bijeenkomst met journalisten over de beveiliging van de iPhone – een zeer actueel onderwerp sinds de FBI aan het rommelen is met de iPhone 5c van een overleden terrorist.

Touch ID is razend populair

iPhone SE met Touch ID

Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet 80 keer per dag een pincode van minimaal vier tekens in te voeren, maar hebben we Touch ID. Mensen die een toestel hebben met zo’n handige vingerafdrukscanner, hebben deze in maar liefst 89 procent van de gevallen ook daadwerkelijk geactiveerd. 85 procent van alle iPhone-gebruikers zegt een vorm van beveiliging te gebruiken: of Touch ID, of toch gewoon een ouderwetse pincode. Dat zijn mooie getallen, volgens Apple.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Constant bezig met je iPhone

Het nieuws is natuurlijk positief bedoeld, maar maakt tegelijkertijd pijnlijk duidelijk hoe gigantisch verslaafd we zijn aan onze telefoon. Die 80 keer per dag dat iPhone-gebruikers hun telefoon ontgrendelen, is zelfs nog maar het begin. Want je kunt natuurlijk al van alles met je iPhone zonder hem compleet te ontgrendelen. Eén snelle blik op het vergrendelscherm en je ziet bijvoorbeeld je berichten of wie je een mail heeft gestuurd. Dagelijks 150 keer naar je iPhone grijpen is zeker niet uitzonderlijk.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

1) Zelf heb ik juist geen meldingen op het vergrendelde scherm. Dus iemand die mijn telefoon in handen krijgt wordt alvast niet wijzer. (Die ziet wèl mijn naam en e-adres op de achtergrondfoto.)

2) Het leuke van die smartphone-verslaving vind ik, dat er beduidend minder gerookt wordt (op plekken waar je niet weg kunt, zoals op een pont).
Hoe zou die verslavingsverschuiving uitkomen voor de schatkist en voor de zorgkosten? (An Apple a day keeps the doctor away.)