Terug naar ‘Ruim de helft van de Nederlandse jongeren heeft een iPhone’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Ruim de helft van de Nederlandse jongeren heeft een iPhone’

Door Laura Grootaarts19 februari 2018 11:542 min. leestijd0

De populariteit van de iPhone onder jongeren neemt nog steeds met grote stappen toe: inmiddels heeft meer dan de helft een iPhone. De grote concurrent Samsung levert flink in, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

iPhone-bezit jongeren groeit sterk

Apple was onder jongeren al tijden het populairste merk, maar de laatste jaren is het iPhone-gebruik onder jongeren nog eens explosief gegroeid. Eind 2015 had 38 procent van de jongeren tussen de 12 en de 18 een iPhone. In het vierde kwartaal van 2016 was dat al opgelopen naar 44 procent, en nu gebruikt 52 procent een iPhone. Samsung zakte in die tijd terug van 34 naar 27 procent.

iPhone bezit jongeren

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Onder twintigers is dezelfde trend waarneembaar, maar wel iets minder extreem. 41 procent van de twintigers heeft een iPhone. Samsung was onder deze groep eerst marktleider, maar heeft die koppositie vorig jaar af moeten staan aan Apple.

iPhone bezit twintigers

Dure iPhone? Geen probleem

iPhones zijn niet goedkoop en misschien denk je bij het zien van deze getallen dat jongeren hun iPhone krijgen doorgeschoven via hun ouders – een 5c’tje of zo. Dat blijkt niet te kloppen, want maar liefst vier op de vijf iPhones zijn nieuw aangeschaft. Eén op de vijf is tweedehands, bijna altijd van een familielid. Refurbished toestellen of tweedehands iPhones die eerst in het bezit zijn geweest van een vreemde, komen bijna niet voor.

Ook opvallend is dat tieners tussen de 12 en 18 jaar vaak juist beschikken over de nieuwere en duurdere toestellen. De iPhone 7 is het populairst: 28 procent van de jongeren met een iPhone, had eind 2017 een iPhone 7 in bezit (release 2016). Nog eens 26 procent had een iPhone 6s (uit 2015).

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar