Terug naar ‘Apple maakt iPhone met Apple Pencil-ondersteuning’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple maakt iPhone met Apple Pencil-ondersteuning’

Door Laura Grootaarts16 oktober 2017 11:412 min. leestijd0

De Apple Pencil werkt op dit moment alleen met de iPad Pro, maar daar komt wellicht verandering in. Het zou heel goed kunnen dat de toekomstige iPhone Apple Pencil-ondersteuning krijgt, meldt 9to5Mac.

Apple Pencil op de iPad Pro

Krijgt de iPhone Apple Pencil-ondersteuning?

Volgens insiders wordt er nu al gesleuteld aan een iPhone die uit de voeten zou kunnen met de drukgevoelige stylus. Sterker nog, die iPhone (die in 2019 zou moeten verschijnen) wordt naar verluidt zelfs samen met de Apple Pencil geleverd. Apple zou met mogelijke leveranciers in gesprek zijn over samenwerkingen voor de nieuwe stylus. Om te zorgen voor een wat natuurlijkere ervaring tijdens het schrijven, zou de chip in de iPhone ook een drastische upgrade krijgen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Notities en creatieve toepassingen stylus

De geruchten zijn op dit moment nog toekomstmuziek. Alleen al het idee dat Apple een accessoire zomaar zou bundelen met de iPhone, is discutabel. Vaak verkoopt Apple dit soort accessoires los, en dan bepaald niet voor dumpprijzen. Steve Jobs was overigens absoluut geen fan van de stylus: een touchscreen was volgens hem niet geslaagd als je hem niet met je vingers kon bedienen. Maar laten we wel zijn: we zijn inmiddels heel wat jaren verder en tijden veranderen.

Er valt toch echt wel iets te zeggen voor de combinatie iPhone en Apple Pencil. Het scherm van een iPhone is inmiddels zo groot dat je het prima kunt gebruiken voor de wat creatievere toepassingen, en dan is zo’n pennetje fijn. En iOS 11 voor de iPad Pro bevat een aantal handigheidjes voor de Apple Pencil, die ook op de iPhone niet zouden misstaan. Zo opent er een nieuw notitie zodra je met de stylus op het openingsscherm tikt en kun je pdf-bestanden direct annoteren. Eerder waren er ook al geruchten over de Apple Pencil voor de Mac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar