Terug naar 'iPhone-app ING onhandig en onveilig'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone-app ING onhandig en onveilig'

Door Redactie iCreate27 januari 2011 13:202 min. leestijd0

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, concludeert Webwereld over ING. De bank met de oranje leeuw eist dat de iPhone-app Blauwe Leenw (de spelfout is opzettelijk) uit de App Store wordt verwijderd, omdat ING-klanten hun gebruikersnaam en wachtwoord moeten invoeren en deze feitelijk in handen geven aan een derde partij. De eigen app van ING is echter ook niet waterdicht, stellen experts.

Teleurgesteld
Ook qua gebruiksvriendelijkheid laat de app ING veel te wensen over. In de App Gids 2011 scoorde de app slechts twee van de vijf sterren. ‘Klanten van ING die graag hun bankzaken via de iPhone regelen, worden momenteel massaal teleurgesteld. Want wat is het geval? De bank heeft ervoor gekozen om een groot deel van haar klanten actief uit te sluiten van het gebruik van de iPhone-app. Alleen als je beschikt over een Windows Live ID én de functie ING Buddy hebt geactiveerd (een ingewikkeld foefje via Windows Live Messenger) kun je je saldo bekijken.’

Waarschuwing
Ons advies luidde: ‘Bewaar de webpagina mijn.ing.nl als bladwijzer in Safari (op je iPhone of iPad). Dan bankier je in dezelfde webomgeving die je gewend bent op je Mac of pc en hoef je je niet te laten betuttelen door een hopeloos ouderwetse bank.’ Beveiligingsexperts waarschuwen nu echter dat de beveiliging van smartphones nog onvoldoende is om je toevlucht te nemen tot bankieren via je iPhone of iPad. Toch maar even achter de computer kruipen dus.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar