Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple bevestigt: iPhone straks te gebruiken als autosleutel

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone als autosleutel


Lees verder na de advertentie

Niet meer eindeloos zoeken, maar gewoon je iPhone als autosleutel gebruiken? Er gingen al geruchten dat dit binnenkort mogelijk is, en nu heeft Apple ze zelf onbedoeld bevestigd. In een testversie van iOS 13.6 is namelijk een uitgebreide beschrijving gevonden van CarKey.

iPhone als autosleutel

Het toevoegen van een autosleutel werkt straks – net als nu bij een bankpas – via de Wallet-app. In deze app is in een bèta van iOS 13.6 allerlei informatie te vinden over hoe je autosleutels kunt toevoegen en beheren. Bij privacy-informatie staat beschreven hoe je de draadloze sleutels toevoegt aan Wallet en hoe je ze met anderen deelt.

Omdat de informatie te vinden is in een bèta van iOS 13.6, is het niet ondenkbaar dat CarKey al wordt gelanceerd tijdens deze nog te verschijnen software-versie. Waarschijnlijk lanceert Apple iOS 13.6 al volgende week. En anders moet het gebruiken van de iPhone als autosleutel voor het eerst mogelijk worden in iOS 14, dat Apple aanstaande maandag presenteert.

Autosleutel toevoegen en delen

In de beschrijving die Apple geeft, valt te lezen dat je een autosleutel straks kunt toevoegen via de app van de autofabrikant. Er is ook een manier om direct een autosleutel toe te voegen in Wallet, met behulp van een speciale code. Vervolgens wordt een authenticatietoken gekoppeld aan je iPhone.


kooptip

Autosleutels kunnen worden gedeeld met gezinsleden. Dat kan door op de achterkant van de autosleutelpas op ‘Uitnodigen’ te tikken. Vervolgens deel je de autosleutel via iMessage met een andere iPhone-gebruiker.

Privacy

Verder maakt Apple duidelijk dat het bedrijf geen informatie bewaart over hoe je de auto gebruikt, zoals wanneer je de auto vergrendelt of ontgrendelt. De autofabrikant kan dit soort informatie daarentegen wél verzamelen. Apple raadt het dan ook aan om het privacybeleid van de fabrikant door te nemen.

Volgende week horen we ongetwijfeld meer over CarKey, tijdens de WWDC-keynote. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!