Terug naar Apple bevestigt: iPhone straks te gebruiken als autosleutel
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple bevestigt: iPhone straks te gebruiken als autosleutel

Door Koen van Ekeren16 juni 2020 10:182 min. leestijd0

Niet meer eindeloos zoeken, maar gewoon je iPhone als autosleutel gebruiken? Er gingen al geruchten dat dit binnenkort mogelijk is, en nu heeft Apple ze zelf onbedoeld bevestigd. In een testversie van iOS 13.6 is namelijk een uitgebreide beschrijving gevonden van CarKey.

iPhone als autosleutel

iPhone als autosleutel

Het toevoegen van een autosleutel werkt straks – net als nu bij een bankpas – via de Wallet-app. In deze app is in een bèta van iOS 13.6 allerlei informatie te vinden over hoe je autosleutels kunt toevoegen en beheren. Bij privacy-informatie staat beschreven hoe je de draadloze sleutels toevoegt aan Wallet en hoe je ze met anderen deelt.

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Omdat de informatie te vinden is in een bèta van iOS 13.6, is het niet ondenkbaar dat CarKey al wordt gelanceerd tijdens deze nog te verschijnen software-versie. Waarschijnlijk lanceert Apple iOS 13.6 al volgende week. En anders moet het gebruiken van de iPhone als autosleutel voor het eerst mogelijk worden in iOS 14, dat Apple aanstaande maandag presenteert.

Autosleutel toevoegen en delen

In de beschrijving die Apple geeft, valt te lezen dat je een autosleutel straks kunt toevoegen via de app van de autofabrikant. Er is ook een manier om direct een autosleutel toe te voegen in Wallet, met behulp van een speciale code. Vervolgens wordt een authenticatietoken gekoppeld aan je iPhone.

Autosleutels kunnen worden gedeeld met gezinsleden. Dat kan door op de achterkant van de autosleutelpas op ‘Uitnodigen’ te tikken. Vervolgens deel je de autosleutel via iMessage met een andere iPhone-gebruiker.

Privacy

Verder maakt Apple duidelijk dat het bedrijf geen informatie bewaart over hoe je de auto gebruikt, zoals wanneer je de auto vergrendelt of ontgrendelt. De autofabrikant kan dit soort informatie daarentegen wél verzamelen. Apple raadt het dan ook aan om het privacybeleid van de fabrikant door te nemen.

Volgende week horen we ongetwijfeld meer over CarKey, tijdens de WWDC-keynote. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar