Terug naar ‘Apple lanceert volgend jaar iPhone 9 Plus met overweldigend 6,46-inch-scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple lanceert volgend jaar iPhone 9 Plus met overweldigend 6,46-inch-scherm’

Door Koen van Ekeren31 augustus 2017 16:352 min. leestijd0

Dankzij het randloze ontwerp heeft de iPhone 8 naar verluidt een display van 5,8-inch; nooit eerder was het scherm van de iPhone zo groot. Heel lang houdt het record waarschijnlijk niet stand, want Apple zou – letterlijk en figuurlijk – grootse plannen hebben met de iPhone 9 Plus.

iPhone 8 camera

Schermgrootte iPhone 9 Plus

Apple wil in 2018 met twee iPhone-formaten komen, melden bronnen aan The Investor. De eerste versie zou voorzien zijn van een display van 5,85-inch. Ook komt er Plus-model en die heeft een scherm van liefst 6,46 inch. Dit is zelfs groter dan de enorme Samsung Galaxy Note 8. Ook doet het toestel dan niet veel onder voor de iPad mini, die 7,9-inch. meet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

The Investor meldt verder dat Apple aanvankelijk een 5,28-inch-scherm voor ogen had bij de ‘mini iPhone 9’. Gezien de groeiende populariteit van de grote schermen is er echter uitgeweken naar een ander formaat.

De iPhone 9-modellen krijgen – net als bij de iPhone 8 – een oled-scherm van Samsung, beweren de bronnen. Eerder dan gebruikelijk zouden Samsung en Apple werken aan de financiering en productieplanning. Dat is niet vreemd; dit jaar kwam Apple in de problemen nadat Samsung niet in staat was de oled-schermen op tijd te leveren.

Té groot?

Op dit moment zijn de iPhone 6 Plus en iPhone 7 Plus de Apple-smartphones met het grootste display: 5,5-inch. Dat is aanzienlijk kleiner dan het vermeende 6,46-inch-scherm van de iPhone 9 Plus, maar toch zullen de afmetingen niet veel van elkaar verschillen. Dit komt doordat de iPhone 9 vrijwel randloos is, waardoor er veel meer scherm op het toestel past.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar