Terug naar Wordt de iPhone 8 volgende maand al onthuld?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wordt de iPhone 8 volgende maand al onthuld?

Door Laura Grootaarts4 mei 2017 12:072 min. leestijd0

Er zijn heel veel geruchten rond over de iPhone 8, sommige daarvan zijn zeer plausibel, andere op zijn zachtst gezegd discutabel. In die laatste categorie: de Amerikaanse zakenbank JPMorgan beweert dat iPhone 8 volgende maand al gepresenteerd wordt.

iPhone 8 tijdens de WWDC

Volgens analisten van de bank is er een ‘grote kans’ dat Apple in juni al de iPhone 8 aankondigt. De onthulling zou dan plaatsvinden tijdens de WWDC, Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars die op 5 juni van start gaat. Het zou dan nog wel tot het najaar duren voordat het toestel ook daadwerkelijk te koop is. Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple een iPhone presenteert tijdens de WWDC: het is pas van de laatste jaren dat de nieuwe iPhone in september wordt aangekondigd.

iPhone 8 WWDC 2017

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het is volstrekt onduidelijk hoe de analisten van de bank tot de opmerkelijke conclusie zijn gekomen dat de WWDC dit jaar het moment is voor de grote iPhone-onthulling. Het gerucht druist in tegen zo’n beetje alles wat we de afgelopen maanden gehoord hebben. De iPhone 8 zou juist vertraging oplopen, omdat er problemen zijn met het massaal produceren van bepaalde nieuwe onderdelen. Sterker nog: Apple zou zelfs nog steeds twijfelen aan het definitieve ontwerp. Misschien ligt het toestel zelfs pas in 2018 in de winkels ..

iPhone 8

iPhone 8 concept Touch ID

De iPhone 8 wordt een toestel dat er compleet anders uitziet dan zijn voorgangers. Het toestel krijgt een groter Oled-scherm dat loopt van rand tot rand. Omdat de randen wegvallen, moeten bepaalde onderdelen in het scherm worden verwerkt. Denk aan de lens van de FaceTime-camera en de thuisknop met Touch ID. Dit alles zou technisch zo uitdagend zijn, dat Apple ook al een haalbaarder alternatief klaar heeft liggen, waarbij de Touch ID-scanner verplaatst is naar de achterkant van het toestel. Verdere nieuwigheden aan het toestel zijn mogelijk draadloos opladen, een verticale dubbele camera en een 3D-camera aan de voorzijde. Meer lees je in ons iPhone 8 dossier.

De WWDC vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 9 juni en staat zoals traditioneel in het teken van software. We verwachten er dus geen iPhone, maar wel nieuws over de beste nieuwe functies van onder meer iOS en macOS.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar