Terug naar 'iPhone 8 heeft 3D-camera en werkt met gezichtsherkenning'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 8 heeft 3D-camera en werkt met gezichtsherkenning'

Door Laura Grootaarts21 februari 2017 17:422 min. leestijd0

Na de dubbele camera op de iPhone 7 Plus afgelopen jaar, komt Apple opnieuw met een revolutionaire nieuwe camera. Met de iPhone 8 is het straks wellicht mogelijk om selfies te maken in 3D.

Frontcamera met infraroodmodule

Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo is het dit keer dus de frontcamera die een bijzondere update ondergaat, zo is te lezen op 9to5Mac. De FaceTime-camera van Apple’s toekomstige vlaggenschip bevat een infraroodmodule met zender en ontvanger die diepte in kan schatten en zodoende structuren in 3D herkent.

De informatie die de infraroodmodule oplevert, wordt gecombineerd met ‘gewone’ foto’s. Dat levert selfies in 3D op die je kunt gebruiken met augmented reality. Of je eigen hoofd geplakt op het lijf van game-characters. Is dit je allemaal iets te frivool? Deze techniek heeft zowaar ook nuttige toepassingen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone 8 concept

Een interessante mogelijkheid van de vernieuwde frontcamera, is  bijvoorbeeld gezichtsherkenning. Maar ook het scannen van een iris behoort tot de mogelijkheden. Dit alles sluit aan bij de geruchten dat de iPhone 8 straks een randloos design krijgt met een scherm dat over de rand heen glooit. De thuisknop en Touch ID – de ingebouwde vingerafdrukscanner – moeten daarom noodgedwongen wijken en er moet iets anders voor in de plaats komen. Het lijkt er steeds meer op dat je straks je iPhone ontgrendelt met je ogen en/of gezicht in plaats van met je vingertop.

Past bij eerdere geruchten

Gisteren nog werd bekend dat Apple voor 2 miljard dollar een bedrijf dat zich bezighoudt met gezichtsherkenning heeft overgenomen, RealFace. In een eerder stadium kocht Apple sensorspecialist PrimeSense, zij houden zich bezig met de algoritmes die Apple in deze nieuwe technologie toepast en waarmee gezichten herkend worden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar