Terug naar ‘iPhone 8 pas maanden later verkrijgbaar’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 8 pas maanden later verkrijgbaar’

Door Laura Grootaarts25 april 2017 09:082 min. leestijd1

Dat de nieuwe iPhone 8 dit jaar in september verschijnt, lijkt steeds onwaarschijnlijker. Ook de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo gaat er nu vanuit dat de iPhone 8 vertraging oploopt.

Voorkant iPhone 8 concept hajek

Gewoonlijk wordt de nieuwe iPhone in september gepresenteerd, waarna hij ook vrijwel direct beschikbaar is. Dit jaar verwachten we een nieuwe iPhone 7s (Plus) en een iPhone 8. Beide zullen tijdens de keynote in september worden aangekondigd, maar de iPhone 8 ligt daarna niet meteen in de winkels.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Oorzaak iPhone 8 vertraging

Kuo noemt volgens 9to5Mac belangrijke hardware-updates als oorzaak voor de vertraging. Er zouden productieproblemen zijn rondom onder meer het Oled-scherm (dat voor het eerst van rand tot rand loopt), de vernieuwde 3D Touch-module en de 3D-camera. De massaproductie van de verschillende onderdelen kan waarschijnlijk pas in oktober/november goed op gang komen, waar dat gewoonlijk in augustus/september al het geval is. Het kan dus nog wel eens moeilijk worden om in 2018 nog een iPhone 8 aan te schaffen.

iPhone 8 zijkant links

Dit weekend nog lekten er foto’s van een iPhone 8 dummy uit die een goed beeld geven van het nieuwe toestel. Naast de al genoemde onderdelen, zijn de verticale dubbele camera, de in het scherm geïntegreerde Touch ID-sensor en een snellere chip belangrijke vernieuwingen.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Naast de iPhone 8, wat het nieuwe vlaggenschip van Apple wordt, verschijnen er dit jaar ook nog een iPhone 7s en een 7s Plus, opvolgers van de iPhone 7 (Plus). Deze zullen wel volgens schema in september al verkrijgbaar zijn. Op deze toestellen heeft Kuo een pessimistische kijk: het gaat om slechts een kleine upgrade ten opzichte van de iPhone 7. De concurrentie van fullscreen Android-telefoons is aanzienlijk.

Lees ook ons iPhone 8-dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mike
Lezer
Mike

Ik denk dat Apple dan niet zal moeten rekenen op grote verkopen van de iPhone 7s en 7s Plus, een aanzienlijk deel van de klanten zal wachten op de ‘next big thing’ enkele maanden later.