Terug naar 'iPhone 8 verschijnt pas laat dit jaar'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 8 verschijnt pas laat dit jaar'

Door Laura Grootaarts27 juli 2017 11:432 min. leestijd0

Verheug je je er al op om in september de nieuwe iPhone 8 te kopen? Misschien moet je je plannen iets bijstellen. De kans dat de nieuwe iPhone dit jaar later dan gewoonlijk verschijnt, wordt steeds groter, zo meldt het Japanse Mac Otakara (via Mac Rumors). En nee, Touch ID komt in tegenstelling tot eerdere geruchten niet in de vergrendelknop.

iPhone 8 dummy onleaks

Volgens insiders is de iPhone 8 pas op zijn vroegst ergens in oktober of november verkrijgbaar. Dat komt in grote lijnen overeen met eerdere geruchten over het laat op gang komen van de massaproductie. De iPhone 7s en de 7s Plus zouden wél op tijd beschikbaar zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verdwijnt Touch ID van de iPhone 8?

Mac Otakara geeft ook weer een nieuwe wending aan de niet aflatende geruchten over Touch ID. De nieuwe iPhone 8 heeft maar een heel smalle rand rondom het scherm, waardoor er geen plek meer is voor de gewone thuisknop met Touch ID-sensor.

De laatste tijd werd gedacht dat Touch ID wordt geplaatst in een grotere vergrendelknop aan de zijkant van het toestel, maar dat wordt nu weer ontkend. De knop is inderdaad iets groter dan we gewend zijn, maar hij is solide. Er zitten geen sensoren en andere onderdelen in die nodig zijn voor Touch ID. Dat de vingerafdrukscanner in het scherm wordt verwerkt, acht de website ook al onwaarschijnlijk. De kans wordt steeds groter dat Apple afscheid neemt van Touch ID en in één keer compleet overstapt op gezichtsherkenning.

Nieuwe sensoren en meer

Screenprotector iPhone 8 sensoren

De site leidt ook informatie af uit afbeeldingen van nieuwe screenprotectors. Die maken duidelijk dat er verschillende sensoren voor gezichts- en misschien zelfs irisherkenning aanwezig zijn op het nieuwe toestel. De selfiecamera zit nu rechts in plaats van links.

Over de kleuren van de nieuwe iPhone is de Japanse website kort. Hun bronnen hebben nog alleen maar zwarte panelen gezien. Eerder werd ook al gedacht dat de iPhone 8 slechts in een zeer beperkt aantal kleuren verkrijgbaar is. Bij een gerucht over een spiegelend model, werd al voorzichtig geopperd dat dit misschien gewoon gitzwart was.

Meer over de iPhone 8 lees je in ons iPhone 8 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar