Terug naar ‘Apple voorziet iPhone 8 van True Tone-scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple voorziet iPhone 8 van True Tone-scherm’

Door Koen van Ekeren3 april 2017 12:572 min. leestijd0

Volgens een nieuw gerucht rust Apple de iPhone 8 uit met een True Tone-scherm, een schermtechniek waarbij het scherm zich aanpast aan de omgeving. Het is voor het eerst dat True Tone in verband wordt gebracht met de iPhone 8.

True Tone-scherm

Drie iPhones met True Tone-scherm

Het gerucht is afkomstig van investeringsbank Barclays. Zij stellen tegenover nieuwssite MacRumors dat True Tone beschikbaar wordt op de drie nieuwe iPhones die Apple in 2017 aankondigt. Naast de iPhone 8 krijgen de iPhone 7S en iPhone 7S Plus naar verluidt dus ook een True Tone-scherm. De sensoren voor True Tone zouden geleverd worden door AMS, een Oostenrijkse producent van halfgeleiders.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bij een True Tone-scherm passen de kleuren zich automatisch aan, waardoor de kleurtemperatuur van het scherm overeenkomt met de kleurtemperatuur van het omgevingslicht. Je scherm kleurt dan bijvoorbeeld koeler en blauwer als je op een bewolkte dag buiten staat.

True Tone versus Night Shift

De techniek heeft heel in de verte wat weg van Night Shift, waarbij het scherm na zonsondergang warmere kleuren krijgt. Toch zijn er grote verschillen, want Night Shift is uitsluitend bedoeld om de hoeveelheid blauw licht in de avonduren tegen te gaan. Ook past True Tone zich – in tegenstelling tot Night Shift – automatisch aan en verlopen de kleurveranderingen subtieler.

De iPhone 8, iPhone 7S en iPhone 7S zouden overigens niet de eerste Apple-producten zijn met deze schermtechniek. De 9,7-inch iPad Pro, die vorig jaar gelanceerd werd, beschikt al over een True-Tone-scherm.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar