Terug naar iPhone 8 krijgt SmartCamera-functie voor nog betere foto’s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 8 krijgt SmartCamera-functie voor nog betere foto’s

Door Laura Grootaarts3 augustus 2017 09:422 min. leestijd0

De firmware van HomePod licht opnieuw een tipje van de sluier op over de iPhone 8. Een iOS-ontwikkelaar ontdekte in de code dat de nieuwe iPhone een ‘SmartCamera’-functie heeft. De camera detecteert wat je fotografeert en past daarop de instellingen aan.

SmartCamera iPhone 8

De iPhone 8 krijgt waarschijnlijk gezichtsherkenning en 3D-sensoren en de SmartCamera maakt hier mogelijk gebruik van. Het lijkt erop dat de camera van de iPhone 8 in staat is om verschillende scènes, fotografie-omstandigheden en onderwerpen te detecteren. Zo duiken in de code onder meer ‘Zonsondergang/zonsopgang’, ‘vuurwerk’, ‘huisdier’, ‘baby’ en ‘sport’ op.

iOS 11 (or the next iPhone) will have something called SmartCam. It will tune camera settings based on the scene it detects pic.twitter.com/7duyvh5Ecj

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

— Guilherme Rambo (@_inside) 2 augustus 2017

Waarschijnlijk zijn deze presets te vergelijken met de voorkeursinstellingen die je ook op ‘ouderwetse’ camera’s vindt. De camera helpt je een beetje door instellingen zoals flits, sluitertijd en belichting aan te passen aan de situatie. Bij een gewone camera moet je zelf nog aangeven wat je fotografeert, de iPhone zou dit zelf doen. Nu al herkent je iPhone achteraf wat er op een foto staat, straks gebeurt dat dus al bij het maken van een foto.

FreezeMotion

FreezeMotion

Daarnaast zijn er in de code nog verwijzingen te vinden naar een FreezeMotion-functie voor onder meer baby’s en huisdieren. Deze zorgt er waarschijnlijk voor dat in het geval van een snelle beweging de foto op het ideale moment wordt gemaakt.

iPhone 8 QR-code

De camera herkent niet alleen kinderen en dieren, maar ook documenten en QR-codes, zo is te lezen in de code. Zowel het scannen van QR-codes als documenten is ingebouwd in iOS 11, dus dit is niet exclusief voor de iPhone 8 maar ook voor de oudere toestellen.

HomePod

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

HomePod is de nieuwe slimme speaker met Siri-integratie die in december moet verschijnen. Deze luidspreker draait een enigszins aangepaste versie van iOS 11. Waarschijnlijk gaat het om iOS 11.0.2, wat pas verschijnt na de release van de iPhone 8. Apple bracht afgelopen week de firmware naar buiten en sindsdien is er het een en ander naar buiten gekomen over de iPhone 8. Zo lijken het design en gezichtsherkenning hiermee bevestigd.

Lees ook ons iPhone 8 dossier.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar