Terug naar ‘iPhone 8 krijgt groter en randloos scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 8 krijgt groter en randloos scherm’

Door Laura Grootaarts14 november 2016 11:382 min. leestijd0

De iPhone die volgend jaar verschijnt, gaat er heel anders uitzien dan de huidige iPhone 7. Apple zou bezig zijn met het ontwikkelen van een randloze iPhone 8, zo zeggen analisten van Barclays.

iPhone 8: scherm randloos en groter

De iPhone die in 2017 verschijnt heeft geen randen en het scherm wordt een stukje groter dan we gewend zijn. De iPhone 8 wordt het kleinste model en krijgt een scherm van 5 inch, de iPhone 8 Plus wordt 5,8 inch groot. Ter vergelijking: de iPhone 7 heeft een scherm van 4,7 inch, de iPhone 7 Plus eentje van 5,5 inch. Omdat de randen achterwege blijven, blijft de iPhone toch ongeveer even groot als nu. Aan de randen van het toestel is het display gebogen.iPhone 8 scherm

Ook wordt er een andere technologie gebruikt voor het scherm van het grotere Plus-model. De iPhone 8 Plus krijgt een OLED-scherm dat diepzwart beter weergeeft, zorgt voor een grotere kleurverzadiging en bovendien energiezuiniger is. De kleinere iPhone 8 blijft een lcd-scherm houden. Mogelijk gaan we bij de iPhone 8 dan echt afscheid nemen van de kenmerkende thuisknop en wordt deze in het scherm geïntegreerd. Apple heeft ook al verschillende ideeën over het verwerken van de FaceTime-camera achter het glas van het scherm.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De naam van de nieuwe iPhone

In dit bericht noemen we de iPhone die in 2017 verschijnt ‘iPhone 8’. Logischerwijs zou de opvolger van de huidige iPhone 7 en iPhone 7 Plus, iPhone 7s (Plus) moeten heten. Maar de update is zodanig groot dat de toevoeging van alleen een s’je geen recht zou doen aan het nieuwe toestel.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar