Terug naar Nieuwe renders ‘onthullen’ uiterlijk van de iPhone 8 (Video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe renders ‘onthullen’ uiterlijk van de iPhone 8 (Video)

Door Koen van Ekeren11 mei 2017 11:422 min. leestijd0

In de afgelopen weken kwamen we heel wat interessante iPhone 8-concepten tegen, maar deze nieuwe renders van de iPhone 8 komen misschien wel het dichtst bij de werkelijkheid. De ontwerpen komen van de hand van @OnLeaks en zouden gebaseerd zijn op gelekte fabriekstekeningen.

iPhone 8-renders

De renders tonen een iPhone 8 met een nagenoeg randloos OLED-scherm. Aan de zijkanten heeft het frame roestvrijstaal, zoals de iPhone 4 dat ook had. De achterkant van de iPhone bestaat volledig uit glas. Hier zien we ook de verticaal geplaatste dubbele camera, waar eerdere geruchten al over repten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In het ontwerp van @OnLeaks is de iPhone 144 millimeter lang, 71 millimeter breed en 7,7 millimeter diep. Daarmee is het toestel groter dan de iPhone 7, maar kleiner dan de iPhone 7 Plus. Ook is de iPhone 8 in het ontwerp iets dikker dan bij de huidige iPhone 7-modellen.

Daarnaast heeft de iPhone 8 fors meer schermruimte, wat vooral komt doordat de fysieke thuisknop met Touch ID ontbreekt. Naar verluidt wil Apple de Touch ID-vingerafdrukscanner integreren in de voorzijde van de iPhone 8. Voor de korte termijn zou dit echter technisch te uitdagend zijn, waardoor de Touch ID mogelijk verhuist naar de achterzijde. Al lijkt het ons onwaarschijnlijk dat Apple genoegen neemt met plan B.

iPhone 8 met lon-X-glas

Naast de renders van @OnLeaks zijn er foto’s opgedoken van een vermeende ‘iPhone 2017’ telefoon (zie onderstaande foto). Apple lanceert dit jaar ook de iPhone 7s en iPhone 7s Plus, dus het is niet duidelijk of het om de iPhone 8 gaat. In ieder geval zien we opnieuw een toestel met een glazen achterkant en volgens Slashleaks, de bron achter het lek, is dit lon-X Glas.

Dit laatste is interessant, want het is voor het eerst dat dit gehard lon-X Glas in verband wordt gebracht met de iPhone 8. Verschillende Apple Watch-modellen zijn al voorzien van dit type materiaal, dat erg krasbestendig is.

iPhone 8 renders

Mochten de lekken in dit artikel betrouwbaar zijn, krijgen we misschien al een aardig beeld van de iPhone 8. Wel is het belangrijk om in gedachten te houden dat Apple nog test met verschillende ontwerpen en het dus niet om het uiteindelijke ontwerp hoeft te gaan.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar