Terug naar Nieuwe tekeningen tonen iPhone 8 met randloos design
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe tekeningen tonen iPhone 8 met randloos design

Door Laura Grootaarts18 april 2017 10:062 min. leestijd0

Opnieuw zijn er technische tekeningen opgedoken van de iPhone 8. De afbeeldingen laten een iPhone zien waarvan de voorkant gedomineerd wordt door het scherm, maar waarop op een slimme manier toch nog ruimte is gemaakt voor andere relevante onderdelen. De tekening is afkomstig van een het Chinese iFanr (via MacRumors) en de betrouwbaarheid van die bron is twijfelachtig. Maar eerlijk is eerlijk: ze hebben er zeker iets interessants van gemaakt.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

iPhone 8 met gigantisch scherm

iPhone 8 concept Touch ID

Op de tekeningen en de bijbehorende mockup is een iPhone met een gigantisch scherm te zien. De randjes eromheen zijn slechts 4 mm dik. Alle belangrijke elementen zijn daarom voortaan verwerkt onder het scherm. Aan de bovenkant van het scherm vind je de selfie/FaceTime camera met bijbehorende 3D-sensor, een lichtsensor en een speaker. De thuisknop met Touch ID zoals we die nu kennen, is ook verdwenen. Ook deze is in het scherm geïntegreerd, aan de onderkant ervan.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verticale dubbele camera

iPhone 8 concept dubbele camera

Op de afbeelding van de achterkant van het toestel springt vooral de camera in het oog. Het gaat om een dubbele camera, waarbij de lenzen onder elkaar zitten in plaats van naast elkaar (zoals bij de iPhone 7 Plus het geval is). Verder valt op dat de flitser niet onder of naast de cameralenzen zit, maar ertussenin.

Waar zit de Touch ID-sensor?

Vorige week verschenen er nog schematische tekeningen van de iPhone 8 met de Touch ID-scanner aan de achterkant van het toestel. Op bovenstaande tekeningen is dat niet het geval – niet meer dan logisch, omdat Touch ID in dit ontwerp al aan de voorzijde van het toestel is verwerkt. Touch ID lijkt de grootste hindernis te zijn voor de iPhone 8: een in het scherm verwerkte scanner blijkt erg lastig om te produceren en Apple zou daarom zoeken naar een alternatief zodat de iPhone geen al te grote vertraging oploopt. Mogelijk circuleren er daarom ook verschillende varianten.

Lees meer over de iPhone 8 in ons iPhone 8 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar