Terug naar 'iPhone 8 niet op tijd klaar door 3D-camera'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 8 niet op tijd klaar door 3D-camera'

Door Laura Grootaarts9 maart 2017 09:562 min. leestijd0

Gewoonlijk verschijnt de nieuwe iPhone in september of oktober. Maar de kans dat de iPhone 8 daar niet op tijd klaar voor is, lijkt steeds verder toe te nemen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe camera waarmee het toestel wordt uitgerust.

3D-camera iPhone 8 niet op tijd

Het bedrijf STMicroelectronics gaat de camera maken: de CEO meldt dat ze voor de tweede helft van 2017 een gigantische order hebben die hun omzet drastisch zal verhogen. Apple wordt hierbij overigens niet bij naam genoemd, maar eerder waren er ook al samenwerkingen met het bedrijf. Het bedrijf zou pas in september kunnen beginnen met de massaproductie en dat is veel te laat om alles nog diezelfde maand al af te hebben.

iPhone 8 concept

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

De iPhone 8 (of iPhone Edition, volgens de nieuwste geruchten) wordt uitgerust met een compleet nieuwe 3D-camera met infraroodmodule. De camera is hierdoor in staat om diepte in te schatten en speelt waarschijnlijk een grote rol bij gezichtsherkenning. Ook krijgt de camera Augmented Reality-functionaliteit.

Nog meer reden voor vertraging

Eerder deze week meldden we ook al dat de iPhone 8 vertraging oploopt door de vertraagde productie van een ander compleet nieuw onderdeel. Toen werd de vingerafdrukscanner aan de onderkant van het scherm als boosdoener genoemd.

De iPhone 8 wordt waarschijnlijk wél gewoon aangekondigd in september, samen met de iPhone 7s (Plus). Die laatste gaat wel meteen de verkoop in, maar op de iPhone 8 moeten we na de keynote nog even wat geduld opbrengen.

Lees ook ons iPhone 8 dossier.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar