Terug naar ‘iPhone 8 gaat minstens € 1200 kosten’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 8 gaat minstens € 1200 kosten’

Door Daan Jeuken9 februari 2017 10:512 min. leestijd1

Met al die geruchten kijken we steeds reikhalzender uit naar de iPhone 8. Er is echter één aspect dat we vrezen: de prijs. Volgens Fast Company gaat het revolutionaire nieuwe apparaat meer dan 1000 dollar kosten. Omgerekend naar onze prijzen betekent dat minstens 1200 euro. Voor een telefoontje …

Drie modellen

De iPhone 8 lijkt dit jaar niet de enige nieuwe iPhone te gaan worden. Volgens de geruchten worden de iPhone 7s en 7s Plus de reguliere upgrades van de huidige modellen, met zoals altijd interne verbeteringen. Het echte vuurwerk komt echter met de iPhone 8, die 5,8 inch groot wordt, en onder meer een OLED-schermvan rand tot rand krijgt, met de thuisknop erin geïntegreerd, gezichtsherkenning heeft en draadloos oplaadt.

Prijzen

De iPhone 8 wordt dus het topmodel, waarmee hij in de markt nog boven de 7s Plus zal worden geplaatst. Volgens Fast Company doorbreekt de iPhone 8 hiermee de magische grens van $ 1000. Momenteel is de iPhone 7 in Amerika verkrijgbaar vanaf $ 649, de 7 Plus vanaf $ 749 en kost de duurste 7 Plus (128 GB) $ 969. Deze prijzen vertekenen echter, omdat de Amerikanen de btw-loze tarieven noemen. Tel je er 21 procent bij op, dan komen de prijzen behoorlijk overeen met de onze: € 769 voor de 7, € 909 voor de 7 Plus en € 1129 voor de duurste 7 Plus. Als de iPhone 8 boven de 1000 dollar komt, zal hij hier dus minstens 1200 euro gaan kosten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Inflatie

De iPhone staat al sinds de begindagen bekend als duur apparaat, maar het is er de afgelopen jaren niet minder op geworden. Bij de lancering van de iPhone 4 eind 2010, kostte het instapmodel (16 GB) € 599. Koop je nu een nieuwe iPhone 7 bij Apple, dan moet je minstens € 769 neertellen. Die prijsstijging van 170 euro is wel iets hoger dan de inflatie van de afgelopen zeven jaar. De duurste iPhone op dit moment is overigens … de iPhone 2G. Voor het collector’s item wordt op eBay zomaar 20.000 dollar gevraagd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ray
Lezer
Ray

Het kan niemand ontgaan dat Tim Cook in tegenstelling tot Jobs zich moet verantwoorden tegenover de aandeelhouders. Daarom worden de producten steeds duurder. Het is me opgevallen in de laatste jaren met Jobs dat een device (iPhone, iPad) werd verbeterd of vernieuwd) en de prijs gelijk bleef. De oudere modellen goedkoper werden. Nu lijkt het erop dat door de record verkopen men blind is geworden en alleen maar weer meer wil cashen. Dat komt de kwaliteit niet ten goede. Ook de diverde modellen. Als ze niet uitkijken gaat de geschiedenis zich herhalen. Met een beetje geluk kun je 3 tot… Lees meer »