Terug naar Zo ziet iOS 11 eruit op de iPhone 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo ziet iOS 11 eruit op de iPhone 8

Door Laura Grootaarts9 juni 2017 09:172 min. leestijd2

Er was deze week weinig nieuws over de iPhone 8 – Apple’s WWDC eiste natuurlijk alle aandacht op. Tijdens de ruim twee uur durende keynote van afgelopen maandag, kondigde Apple vier vernieuwde besturingssystemen aan, waaronder iOS 11. De iPhone 8 die we in november verwachten, is het eerste toestel dat uit de verpakking komt met iOS 11 er al op. Maar hoe ziet dat eruit?

iPhone 8 met iOS 11

iPhone 8 met ios 11

iDropNews heeft een concept gemaakt van de iPhone 8 met iOS 11. De makers van dit concept zijn vrij stellig over een aantal zaken waar we inderdaad al eerder van gehoord hebben. Zoals draadloos opladen via inductie – hiervoor leg je de iPhone op een magnetisch plaatje. Verder zou de iPhone 8 een dubbele camera krijgen, maar in tegenstelling tot bij de iPhone 7 Plus zitten de lenzen onder elkaar in plaats van naast elkaar. Ten slotte krijgt de frontcamera 3D-functionaliteit waardoor gezichts- en irisherkenning mogelijk wordt.iPhone 8 iOS 11

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 8 krijgt een bijna randloos scherm en dat maakt dat bepaalde iOS 11-onderdelen er echt uitspringen. Op de afbeelding hierboven bijvoorbeeld, de tabjes onderaan het scherm. Touch ID zit aan de voorkant van het toestel en is verwerkt achter het glas van het scherm. Eerder werd beweerd dat Touch ID aan de achterkant van het toestel komt, maar dat was uit de fase dat Apple nog met meerdere modellen experimenteerde.

Onderdelen achter het glas

iPhone 8 ios 11

Touch ID aan de voorzijde werd in de speculaties tot nu toe altijd gecombineerd met de telefoon-speaker en frontcamera achter het glas geplaatst. Maar hier is er toch een miniem randje aan de bovenkant van het scherm voor deze onderdelen. Helemaal nieuw is dit idee niet, maar eerder werd zo’n randje steeds in één adem genoemd met Touch ID aan de achterzijde van het toestel.

De iPhone 8 wordt naar verwachting aangekondigd tijdens de volgende keynote van Apple, in september. Het wordt een bijzonder jubileumtoestel waarmee het tienjarig bestaan van de iPhone gevierd wordt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jannie
Lezer
Jannie

want hoe weten we zeker dat er een iPhone 8 aankomt?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Helemaal zeker weten we dat niet. Maar bij Apple geldt wel: waar rook is, is vuur. De sterkste geruchten komen vrijwel altijd uit – keynotes zorgen nog zelden voor complete verrassingen. Wat nog wel een punt van twijfel is, is de naam. Iedereen noemt het toestel de iPhone 8, maar het kan net zo goed de iPhone X of iPhone Edition worden.