Terug naar Opgedoken video toont iPhone 8 met nieuwe functies iOS 11
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Opgedoken video toont iPhone 8 met nieuwe functies iOS 11

Door Koen van Ekeren31 augustus 2017 11:252 min. leestijd0

Wekelijks – en soms zelfs dagelijks – komt er een nieuw gerucht over de iPhone 8 naar buiten. Ook gisteren was zo’n dag, maar dit was wel een heel interessant gerucht: Bloomberg onthulde allerlei veelbelovende nieuwe functies van de iPhone 8. Nu is er een video opgedoken die het artikel ondersteunt.

iPhone 8 met iOS 11

Doordat bij de iPhone 8 de thuisknop ontbreekt heeft het toestel aanzienlijk meer schermruimte. Volgens het betrouwbare Bloomberg wil Apple die schermruimte benutten met een Dock, zoals de iPad dat ook in iOS 11 krijgt. Heb je een app geopend, roep je het dock op met een veegbeweging van beneden naar boven.

Een video van ontwikkelaar Guilherme Rambo (zie hierboven) laat zien hoe het dock er op de iPhone 8 uitziet. Recent geopende apps worden weergegeven aan de rechterkant, vastgeklemde apps bevinden zich links. Daarnaast toont de video ook de nieuwe interface voor multitasking. Dit is zoals in iOS 10 geen stapel app-vensters meer, maar de apps bevinden zich naast elkaar.

Rambo maakte de video via een iOS-simulator, stelt hij op Twitter. Dit soort simulators worden door ontwikkelaars gebruikt voor het testen van apps.

Concept iPhone 8

Daarnaast dook op Twitter bovenstaande render van de iPhone 8 op, gebaseerd op de informatie van Bloomberg. Het ontwerp toont de iPhone 8 met het thuisscherm en de apps Netflix, Spotify en App Store. Bovenin het scherm zien we een inkeping voor de frontcamera en luidspreker. Links daarvan staat de klok, rechts het mobiel bereik, wifi en batterij.

Ook zien we geen virtuele thuisknop en ook dit is in lijn met de publicatie van Bloomberg. Naar verluidt ontgrendel je de iPhone 8 straks met een gebaar. Onderaan het scherm zit een lijntje; veeg je dat omhoog, ontgrendel je het toestel. Wanneer je een app geopend hebt staan, is een lange veeg naar boven nodig om terug naar het beginscherm te gaan.

Keynote

Nog twee weken, en weten we zeker hoe het ontwerp van de iPhone 8 eruit ziet. Waarschijnlijk presenteert Apple het toestel op 12 september tijdens een keynote.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar