Terug naar Nieuwe schematische tekening onthult dubbele frontcamera bij iPhone 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe schematische tekening onthult dubbele frontcamera bij iPhone 8

Door Koen van Ekeren28 april 2017 15:382 min. leestijd0

De vermeende iPhone 8-tekeningen vliegen ons om de oren, maar een nieuwe schematische tekening van Apple’s aanstaande vlaggenschip is zeker het vermelden waard. Het ontwerp geeft details over de technologie achter het draadloos opladen en openbaart een iPhone 8 met een dubbele frontcamera.

iPhone 8 concept

iPhone 8 met een dubbele frontcamera

Wei Fing plaatste het ontwerp op de Chinese website Weibo en de Engelse vertaling komt van nieuwssite iClarified. Net als bij de tekening van woensdag laat de achterkant van het ontwerp geen ruimte vrij voor Touch ID. Dit zou betekenen dat de vingerafdrukscanner geïntegreerd is in het OLED-scherm.

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Maar het meest opzienbarend is de dubbele cameralens op de voorzijde van de iPhone. Dit hebben we nog niet op eerdere schematische tekeningen voorbij zien komen – al repte de goed ingelichte Mark Gurman hier al eerder over.

Mocht Apple inderdaad een dubbele camera aan de voorzijde introduceren, opent dit de deur voor innovatieve functies bij de iPhone 8. De dubbele frontcamera schept bijvoorbeeld mogelijkheden voor 3D-gezichtsherkenning en augmented reality.

iPhone 8 met een dubbele frontcamera

Draadloos opladen met Qi-technologie

Verder geeft de tekening aanwijzingen voor een iPhone met een inductieve lading, die aangedreven wordt door Qi-technologie. Eerder sloot Apple zich aan bij het bedrijf achter deze oplaadtechniek: Het Wireless Power Consortium.

Tot slot valt er nog iets anders op: de volumeknop begeeft in de tekening zich niet links, maar rechts van het apparaat. Een opmerkelijk detail, aangezien geen enkele bron nog speculeerde over een verhuizing van de volumeregelaar. Of betekent dit dat de uitgelekte ontwerptekening nep is en de maker een fout heeft gemaakt?

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar