Terug naar 'iPhone 8 krijgt speciale versie van iOS 11 met bijzondere functies'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 8 krijgt speciale versie van iOS 11 met bijzondere functies'

Door Sven Lamers30 augustus 2017 14:353 min. leestijd0

Het duurt niet meer lang en Apple presenteert de iPhone 8. Naar verluidt is het op 12 september zo ver. Het duurt geen twee weken meer en dus druppelen er steeds meer details naar buiten. Over de buitenkant was al redelijk veel bekend, maar in een rapport van Bloomberg horen we nu ook veelbelovende dingen over de software-kant van de iPhone 8.

iPhone 8 met iOS 11 concept

Geen thuisknop, nieuwe multitasking

Het gerucht dat de iPhone 8 geen thuisknop meer heeft, deed al langer de ronde. Want waar moet die zitten, met een telefoon waarbij de voorkant alleen uit een randloos scherm bestaat? De meest logische oplossing volgens Apple: weg met die thuisknop. In plaats daarvan krijgt iOS 11 op de iPhone 8 nieuwe gebaren om de telefoon bijvoorbeeld te ontgrendelen. Onder aan het scherm zit voortaan een lijntje. Veeg je dat op het toegangsscherm omhoog, ontgrendel je de telefoon. Doe je een korte veeg omhoog in een app, haal je een nieuwe interface voor multitasking naar voren. Met een lange veeg ga je daarentegen terug naar het beginscherm.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De multitasking-weergave, de zogeheten App Switcher, ziet er dan weer helemaal anders uit in iOS 11. Nu is het een stapel app-vensters waar je doorheen bladert, op de iPhone 8 met iOS 11 worden dat app-vensters naast elkaar. Voor wie zich kan herinneren: zo zag de App Switcher er in iOS 7 eruit.

Een Dock

Op het beginscherm krijg de iPhone 8 een Dock, net zoals de iPad-modellen het in iOS 11 al hebben. Een zwevend kadertje met afgeronde hoeken, in plaats van het huidige design dat vastzit aan de hoeken onderaan. Hoewel het scherm van de iPhone 8 langer wordt, aldus Bloomberg, blijft het beginscherm verder onaangetast: zes rijen met apps per pagina.

Randloos met een inkeping

Dat de iPhone 8 een randloos scherm heeft, mag je inmiddels ook wel als een feit beschouwen. Bovenaan zit echter nog een inkeping voor de frontcamera en de luidspreker. Tot nu was het de vraag wat Apple aan de software-kant met die inkeping doet. Volgens Bloomberg wordt die inkeping helemaal geïntegreerd in het systeem en probeert Apple ze niet op een of andere manier te verbergen. Dat betekent dat de statusbar boven op de iPhone 8 in tweeën wordt gesplitst: links staat de klok, aan de rechterkant mobiel bereik, wifi en batterij. Wat met de andere icoontjes gebeurt, bijvoorbeeld het naaldje voor locatievoorzieningen, is nog niet bekend.

… en dus?

Het belangrijkste dat we hier uithalen is dat Apple niet probeert om de verwijderde thuisknop door een flauwe virtuele variant te vervangen, maar dat er slim nagedacht werd over nieuwe bedieningsmogelijkheden. Hetzelfde geldt voor de inkeping boven, deze wordt als visuele scheidingslijn gebruikt. Met een nieuw design volgt nieuwe functionaliteit – zo zien we het graag!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar