Terug naar ‘iPhone 8 gezichtsherkenning werkt zelfs als telefoon op tafel ligt’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 8 gezichtsherkenning werkt zelfs als telefoon op tafel ligt’

Door Laura Grootaarts7 augustus 2017 10:102 min. leestijd0

De iPhone 8 gezichtsherkenning werkt ook als het toestel plat op tafel ligt. Het is het zoveelste detail dat is opgedoken in de firmware van HomePod, zo is te lezen op Mac Rumors.

iPhone 8 concept statusbalk

Gezichtsherkenning in plaats van Touch ID

De iPhone 8 heeft geen rand rondom het scherm en dus is er geen ruimte meer voor de reguliere thuisknop met Touch ID. Waar de vingerafdrukscanner dan geplaatst zou worden was nog onduidelijk. Een van de mogelijke scenario’s – Touch ID verdwijnt – leek tot nu toe vergezocht, maar lijkt steeds plausibeler te worden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vorige week werd in de software van Apple’s slimme speaker HomePod al code gevonden die wijst op gezichtsherkenning, compleet met foutmeldingen voor wanneer je gezicht niet goed in beeld is of er meerdere gezichten gedetecteerd worden. ‘Pearl ID’ of ‘Pearl unlock’, zo wordt de gezichtsherkenningfunctie intern aangeduid. En in dat verband is nu weer een nieuw stukje code opgedoken en hierin valt het woord ‘resting’ op. Het heeft er dus alle schijn van dat je de iPhone 8 helemaal niet pal voor je gezicht hoeft te houden om hem te ontgrendelen, maar dat je hem gewoon kunt laten rusten.

iPhone 8 gezichtsherkenning

Niet het eerste gerucht over gezichtsherkenning iPhone 8

Eerder meldde Bloomberg al dat je je telefoon straks binnen enkele honderden milliseconden kunt ontgrendelen en dat dat prima werkt vanuit diverse hoeken. Ook interessant in dit opzicht is het gerucht over de sterk verbeterde selfie-camera van de iPhone 8: die zou niet onderdoen voor de reguliere camera. Je kunt er 4K-video’s mee maken met 60 beelden per seconde. Ook deze informatie is afkomstig uit de HomePod-software. We verwachten dat de nieuwe iPhone 8 wordt aangekondigd tijdens een event van Apple in september.

Lees ook ons dossier over de iPhone 8.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar