Terug naar 'iPhone 8: gezichtsherkenning werkt met Apple Pay en formaat thuisknop is variabel'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 8: gezichtsherkenning werkt met Apple Pay en formaat thuisknop is variabel'

Door Laura Grootaarts10 augustus 2017 15:182 min. leestijd0

Ontwikkelaars zijn nog steeds druk bezig met het ontleden van de HomePod-software en doen steeds nieuwe ontdekkingen over de iPhone 8. Eerder wisten we hierdoor al dat de iPhone 8 gezichtsherkenning ondersteunt en over die functie zijn nu nieuwe details gevonden.

Gezichtsherkenning iPhone 8

De broncode van de HomePod suggereert dat gezichtsherkenning ook te gebruiken is voor Apple Pay-betalingen (natuurlijk voor landen waarin Apple Pay beschikbaar is – in Nederland wachten we nog steeds). Gezichtsherkenning zou ook gebruikt kunnen worden in apps van derde partijen, zodat je daar geen wachtwoorden meer voor hoeft te gebruiken. En net zoals je nu verschillende vingers kunt koppelen aan Touch ID, is het straks met de iPhone 8 ook mogelijk om verschillende gezichten toe te voegen.

iPhone plat op tafel

iPhone 8 concept onderkant

Al met al klinkt het alsof gezichtsherkenning er inderdaad klaar voor is om Touch ID in één keer te vervangen. Apple’s nieuwe ‘Face ID’ zou daarbij veiliger zijn dan Touch ID. Bovendien is het sneller. Je kunt je telefoon in enkele honderden milliseconden ontgrendelen en uit eerdere lekken valt te concluderen dat dit ook werkt in het donker en wanneer je iPhone plat op tafel ligt.

Virtuele thuisknop verdwijnt

De kans lijkt steeds groter dat de fysieke thuisknop met Touch ID wordt vervangen door een virtuele thuisknop zónder vingerafdrukscanner. Die knop komt onderaan in het scherm. Hij kan groter en kleiner worden en verdwijnt soms ook helemaal, al naar gelang de context. De kleur van de virtuele thuisknop verandert eveneens en heeft altijd een groot contrast met de achtergrond.

Lees ook ons iPhone 8 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar