Terug naar ‘iPhone 8 krijgt geen Touch ID’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 8 krijgt geen Touch ID’

Door Laura Grootaarts4 juli 2017 09:482 min. leestijd1

De iPhone 8 krijgt geen Touch ID. Bovendien is het toestel beschikbaar in slechts een beperkt aantal kleuren. Dat beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities: voorspellingen van Kuo zijn doorgaans zeer accuraat.

iPhone 8 hoesjes Olixar

iPhone 8: geen Touch ID

Eerder werd al duidelijk dat de fysieke thuisknop met Touch ID komt te vervallen, want de rand aan de onderzijde van de iPhone verdwijnt en daarom is er geen plek meer voor. Volgens Kuo krijgt de nieuwe iPhone een virtuele thuisknop onder het scherm, maar dan zonder de Touch ID-functionaliteit.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Apple zou bij het verwerken van de vingerafdrukscanner in het scherm tegen technische beperkingen aanlopen. Geen Touch ID in het scherm dus, maar Kuo laat in het midden of en waar op het toestel de vingerafdrukscanner dan wel geplaatst gaat worden. In plaats daarvan heeft hij het over 3D-sensoren en gezichtsherkenning, daarmee suggererend dat Touch ID helemaal niet meer terugkeert. Touch ID maakte zijn debuut in 2013, met de iPhone 5s.

Wat het gerucht versterkt, is het verhaal van Mark Gurman op Bloomberg: daaruit blijkt dat Apple druk aan het testen is met een 3D-gezichtsscanner die de vingerafdrukscanner moet vervangen. Apple zou deze scanner nog willen uitbreiden met een irisscanner.

Touch ID

Andere details over de nieuwe iPhones

Kuo stelt dat er dit jaar drie nieuwe toestellen komen: naast de iPhone 8 zijn dat de iPhone 7s en de 7s Plus. De iPhone 8 is het belangrijkste nieuwe toestel. De iPhone 8 wordt de smartphone met het grootste scherm in verhouding tot de behuizing. Dat komt omdat de randen om het scherm nauwelijks aanwezig zijn: alleen aan de bovenkant zit een inkeping voor onder meer de selfiecamera.

De iPhone 8 en de iPhone 7s (Plus) hebben beide een opslagcapaciteit van 64 en 256GB. Alle drie de modellen hebben een Lightning-poort met usb-c voor sneller opladen. Kies je een iPhone 8, dan heb je minder opties qua kleuren. Bij de huidige iPhone kun je kiezen matzwart, gitzwart, zilver, goud, roségoud en rood. Bij de iPhone 8 heb je waarschijnlijk alleen de keuze uit ‘veilige’ kleurtjes, zoals matzwart en zilver.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Kuo verwacht nog steeds dat de drie nieuwe iPhones allemaal in september gepresenteerd worden door Apple, maar denkt dat de iPhone 8 pas later volop beschikbaar is vanwege productieachterstanden. We zullen het zien: ondanks Kuo’s staat van dienst blijven het allemaal speculaties.

Lees ook ons iPhone 8-dossier.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Robbert
Lezer
Robbert

Niet onwaarschijnlijk. Mijn bank app (Bunq) werkte al met gezichtsherkenning en doet het nu met handherkenning via de camera. Als die techniek al veilig genoeg is voor een bank, dan kan die wellicht worden doorontwikkeld tot 3D gezichtsherkenning.