Terug naar Zo werkt de ‘Touch Bar’ op de iPhone 8 (concept)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo werkt de ‘Touch Bar’ op de iPhone 8 (concept)

Door Laura Grootaarts5 mei 2017 09:382 min. leestijd0

Het kan haast niet anders dan dat de iPhone dit jaar de grootste update óóit krijgt. De iPhone 8 krijgt een groot scherm dat de complete voorkant van het toestel in beslag neemt. Om dat te kunnen doen, moet Apple de kenmerkende thuisknop met Touch ID opofferen. Maar wat komt daarvoor in de plaats?!

Concept iPhone 8 functiepaneel

iPhone 8 functiepaneel

Mogelijk krijgt de iPhone 8 aan de onderkant van het scherm een functiepaneel, bestaande uit een rij virtuele knoppen. Net zoals de Touch Bar van de nieuwste MacBook Pro, is de inhoud van het paneel afhankelijk van de app die op dat moment actief is. Een concept van iDropNews laat zien hoe Apple hiervan gebruik zou kunnen maken.
Concept iPhone 8 functiepaneel

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een aantal voorbeelden die in het concept te zien zijn: is je iPhone vergrendeld, dan zou er in het functiepaneel een virtuele thuisknop kunnen worden weergegeven. Zodra iemand je belt, zie je dat het functiepaneel van meerdere markten thuis is: dan verschijnen er knoppen in beeld waarmee je kunt reageren op de oproep. Het functiepaneel zou ook uitstekend dienstdoen als muziekspeler, als knoppenbalk voor Safari en hij biedt ruimte voor gereedschappen bij fotobewerking. Alle foto’s vind je onderaan dit bericht.

iPhone 8 release

In tegenstelling tot een gerucht dat gisteren in de wereld werd geholpen, geloven we niet dat de iPhone 8 al tijdens de WWDC volgende maand wordt gepresenteerd. Waarschijnlijk moet je nog geduld opbrengen tot september en het is nog maar de vraag of de iPhone 8 nog dit jaar in de winkels ligt. Alles over de iPhone 8 in een notendop? Lees ook ons iPhone 8 dossier.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar