Terug naar 'Een belangrijke nieuwe functie van de iPhone 8 is gelekt'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Een belangrijke nieuwe functie van de iPhone 8 is gelekt'

Door Laura Grootaarts27 juli 2017 17:532 min. leestijd0

De iPhone 8 verschijnt met een beetje mazzel in september, en nu al weten we ontzettend veel over het nieuwe toestel. Het zou ons nog verbazen als Apple met de definitieve versie nog grote verrassingen voor ons in petto heeft. Via de Chinese website Weibo (via AppleInsider) is nu weer een veelbetekenend onderdeel van de iPhone 8 uitgelekt:

draadloze oplaadmodule iPhone 8

Draadloze oplaadmodule

Dit is waarschijnlijk de draadloze oplaadmodule van de iPhone 8. Met links nog altijd de reguliere Lightning-aansluiting, want je kunt de iPhone straks ook nog gewoon ‘ouderwets’ opladen.Op de foto hieronder zie je ‘WPC Qi’: WPC staat voor het Wireless Power Consortium waar Apple zich vorig jaar plots bij aansloot; Qi is een technologie waarbij je draadloos oplaadt via inductie. De ronde schijf in het midden lijkt dan ook een magneet te zijn. Het ziet er dus naar uit dat je de iPhone straks oplaadt door hem op een plaatje te leggen, net zoals de Apple Watch.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Draadloze oplaadmodule WPC

We kunnen niet precies duiden of dit onderdeel nu in de iPhone zit, of in het bijbehorende inductieplaatje. Die laatste zou immers ook aangesloten kunnen worden via een Lightning-kabeltje. Hoe dan ook moet in zowel het plaatje als in de iPhone een spoel zitten.

Geruchten iPhone 8 draadloos opladen

De geruchten over het draadloos opladen van de iPhone 8 blijven maar komen. In iOS 11 zit een audiobestand dat gemaakt lijkt voor draadloos opladen. En begin deze maand gingen er nog geruchten over de adapter die je nodig hebt bij het draadloos opladen: die wordt niet meegeleverd met de iPhone 8 en moet je waarschijnlijk los kopen. De kans bestaat dat draadloos opladen nog niet meteen bij release van de iPhone 8 beschikbaar is. Of dat komt omdat de adapter nog niet meteen in de winkels ligt, of dat we eerst een software-update moeten afwachten, weten we nu nog niet.

Lees ook ons iPhone 8 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar