Terug naar iPhone 8 draadloos oplaadbaar? Apple lid van Wireless Power Consortium
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 8 draadloos oplaadbaar? Apple lid van Wireless Power Consortium

Door Laura Grootaarts14 februari 2017 19:172 min. leestijd0

De iPhone 8 draadloos opladen? Lange tijd was het niet meer dan een gerucht – of in ieder geval een wens van velen. Maar nu lijkt het opeens een stuk concreter te worden. Apple’s naam is opgedoken op de website van een organisatie die zich bezighoudt met een standaard voor draadloos opladen.

iPhone 8 draadloos opladen

Wireless Power Consortium

De website 9to5Mac trof Apple’s naam aan op de ledenlijst van het Wireless Power Consortium. Vorige week stond Apple nog niet tussen de ruim 200 aangesloten organisaties en nu opeens wel, naast onder meer Samsung, HTC en Philips. Het consortium houdt zich bezig met de ontwikkeling van de Qi-technologie, oftewel draadloos opladen op basis van onder meer inductie. De techniek kan ingezet worden voor het opladen van smartphones maar ook van huishoudelijke apparatuur.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nog niet echt helemaal draadloos

Het uiteindelijke doel van Apple zou écht draadloos opladen zijn: dat houdt in dat je je iPhone in je broekzak kunt houden of op de tafel kunt leggen en dat hij dan wordt opgeladen via magnetische velden. Dat gaat voorlopig nog niet gebeuren, maar een aangepaste vorm van de Qi-technologie zou een logische tussenstap vormen. Daarbij moet je je iPhone op een inductieplaatje leggen om op te laden. Dat plaatje moet natuurlijk wel weer ergens elektriciteit vandaan krijgen, dus helemaal draadloos kun je het dan nog niet noemen.

De Apple Watch maakt al gebruik van een soortgelijke techniek: die kleef je op een magneet als je hem op moet laden. Die magneet moet je wel aansluiten op de stroom. Ook de AirPods zijn draadloos oplaadbaar via een hoesje, maar dat hoesje moet je zo nu en dan ook opladen.

Verklaring Apple

Apple heeft inmiddels een verklaring uitgebracht: ‘Apple is actief lid van verschillende organisaties die standaarden ontwikkelen; soms als leider, soms als deelnemer. Apple is lid geworden van de Wireless Power Consortium om deel te nemen aan en mee te kunnen denken over de ontwikkeling van toekomstige standaarden voor draadloos opladen. We verheugen ons op de samenwerking met WPC en zijn leden.’ Wat het uiteindelijk wordt? Nog even geduld. De iPhone 8 verschijnt waarschijnlijk in het najaar van 2017. Naast de mogelijkheid tot draadloos opladen krijgt de iPhone waarschijnlijk ook een OLED-scherm.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar