Terug naar Consumer Reports: ‘iPhone 8 beter dan de iPhone X'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Consumer Reports: ‘iPhone 8 beter dan de iPhone X'

Door Koen van Ekeren6 december 2017 10:432 min. leestijd0

De iPhone X is Apple’s duurst smartphone, maar betekent dit ook dat het de beste iPhone is? Als het aan Consumer Reports ligt niet. De Amerikaanse consumentenbond heeft Apple’s vlaggenschip aan een test onderworpen en rangschikt de iPhone X lager dan de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

iPhone 8 beter dan de iPhone X

‘iPhone 8 beter dan de iPhone X’

Consumer Reports test jaarlijks een groot aantal smartphones en dit keer werd de iPhone X aan de tand gevoeld. Op basis van de resultaten beoordeelt de consumentenbond de iPhone X als de negende beste smartphone van het moment. Dat is lager dan onder meer de iPhone 8 (Plus) en de Samsung Galaxy S7.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De slechte beoordeling is vooral het gevolg van een duurzaamheidstest. ‘Zonder de schade in die duurzaamheidstest zou de iPhone X de iPhone 8 en 8 Plus zijn gepasseerd’, vertelt Richard Fisco van Consumer Reports.

Uit een eerder onderzoek bleek de iPhone X al de meest breekbare iPhone ooit en ook bij een tuimeltest van Consumer Reports brengt het model het er dus niet goed vanaf. Na 50 tot 100 keer tuimelen waren verschillende iPhone X-modellen ernstig beschadigd. Diezelfde tuimeltest bracht de iPhone 8 en 8 Plus slechts enkele krassen toe.

Levensduur batterij

Daarnaast was de consumentenbond niet erg te spreken over de levensduur van de batterij van de iPhone X. In de batterijtest ging het toestel 19,5 uur mee. Dat is aanzienlijk minder lang dan de Samsung Galaxy S8 (27 uur) en ook de iPhone 8 Plus presteerde met 21 uur beter.

Viel er ook nog iets positiefs te melden over Apple’s paradepaardje? Jazeker. Het behaalde de hoogste camerascore van alle smartphones die getest zijn door Consumer Reports. Daarnaast waren de testers erg positief over het OLED-scherm en Face ID, het gezichtsherkenningssysteem.

Top tien

De top tien van Consumer Reports wordt aangevoerd door de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+. Op de derde en vierde stek volgend de iPhone 8 Plus en de iPhone 8 Plus. Maar de verschillen tussen de smartphones zijn klein, oordeelt Consumer Reports: ‘Aangezien de scores van de telefoons in onze top 10 zo dicht bij elkaar liggen, is het niet een vraag welke telefoon het beste is, maar welke het beste bij je past.’

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar