Terug naar Dit zijn de nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus: draadloos opladen en verbeterde camera
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit zijn de nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus: draadloos opladen en verbeterde camera

Door Koen van Ekeren12 september 2017 20:223 min. leestijd0

Tijdens de keynote heeft Apple de iPhone 8 en iPhone 8 Plus gepresenteerd. Deze twee toestellen moet je vooral zien als verbeterde versies van de iPhone 7 (Plus). De opvallendste nieuwe functie is dat de iPhone 8 nu draadloos opladen ondersteunt. Apple presenteerde vanavond ook een revolutionair toestel: de iPhone X.

https://youtu.be/k0DN-BZrM4o

iPhone 8 aankondiging

De iPhone 8 volgt de iPhone 7 op en is – anders dan bij de iPhone X – weinig van uiterlijk veranderd. Het toestel heeft eveneens een scherm van 4,7 inch, waarbij het Plus-model het doet met een 5,5-inch scherm. Het gaat om Retina-schermen met True Tone-ondersteuning, die zich aanpassen aan het omgevingslicht. Ook de vertrouwde fysieke thuisknop zit er nog altijd op.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone 8 water

De iPhone 8 is de iets minder spannende iPhone van vanavond, maar het is nog altijd een fantastisch toestel.Want toch heeft het toestel een paar leuke innovaties. Zo is er een supersnelle A11 bionic-processor. En heel belangrijk … De iPhone 8 is draadloos oplaadbaar. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus laad je op door hem op een inductieplaatje te leggen. Dit opladen via inductie kennen we ook van de Apple Watch. Om deze techniek mogelijk te maken heeft de iPhone 8 een glazen achterkant.

De Lightning-aansluiting blijft behouden. Het draadloos opladen maakt het weer mogelijk om je iPhone op te laden, terwijl je intussen via Lightning naar muziek luistert. Qua opslagcapaciteit kun je kiezen uit 64 en 256 GB.

Camera en augmented reality

Daarnaast is de camera van het toestel sterk verbeterd. De iPhone 8 heeft een 12 megapixelcamera en ondersteunt Portrait Lighting. De portretfunctie deed vorig jaar zijn intrede bij de iPhone 7 Plus en wordt nu verder uitgebreid. Voortaan kun je niet alleen spelen met scherptediepte, maar ook met belichting.  Je kunt verder filmen in 4K met 60 fps of in 1080p met 240 fps. Daarnaast is de iPhone 8 (Plus) uitermate geschikt voor augmented reality-functies.

Beschikbaarheid iPhone 8

iPhone 8 water

15 september is de dag om te bestellen. Vanaf 22 september ligt de iPhone 8 in de winkels. De prijzen starten bij € 809 voor de iPhone 8 en 919 voor de iPhone 8 Plus. Het toestel is beschikbaar in de kleuren: zilver, goud en spacegrijs.

Benieuwd naar Apple’s andere iPhone? Lees dan iPhone X: dit zijn de tien revolutionairste functies

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FiCreateNL%2Fposts%2F10155825499353945&width=500″ width=”500″ height=”588″ style=”border:none;overflow:hidden;margin:auto” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true”]

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar