Terug naar iPhone 7 verliest antennestrepen en camerabult (zo ziet dat eruit)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 7 verliest antennestrepen en camerabult (zo ziet dat eruit)

Door Daan Jeuken3 februari 2016 09:332 min. leestijd0

De iPhone 7 zal een einde maken aan de twee duidelijke designconcessies die Apple bij de iPhone 6 moest maken. Als we de bron van MacRumors mogen geloven, zullen de niet bijster fraaie antennestrepen op de achterkant verdwijnen en past de camera nu wel binnen de behuizing. Op onderstaande render zie je hoe dat eruit zou kunnen zien. Ziet er een stuk afgewerkter uit, niet waar?

Antennestrepen

De iPhone 6 was eigenlijk de eerste iPhone waarop duidelijk was dat Apple concessies had moeten doen. De antennestrepen sprongen het meest in het oog, die heeft Jony Ive er duidelijk niet voor de esthetiek opgezet;het was een noodgreep om te zorgen dat de iPhone draadloze verbindingen kan maken.

iPhone 7 render

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Nieuw materiaal

Vorig jaar juni verwierf Apple een patent voor een nieuw composiet materiaal dat er hetzelfde uitziet als de behuizing van de iPhone, maar geen radiogolven tegenhoudt. Het materiaal ziet er hetzelfde uit als de huidige behuizing, maar interfereert niet met draadloze signalen. Wat betreft bovenstaande render, zouden dus ook de strepen aan de boven- en onderkant volledig kunnen verdwijnen.

Camera

Kon je over de sierlijkheid van de antennestrepen nog twijfelen, dat de camera van de iPhone 6(s) dikker is dan de behuizing, kan nooit een ontwerpkeuze van Ive zijn geweest. Dit is immers niet alleen niet netjes, maar de telefoon wiebelt ook op een tafel legt. Dat vloekt met Apple’s perfectie.

Dat de nieuwe camera wel past, is waarschijnlijk een kwestie van evolutie; alle onderdeeltjes zijn in de afgelopen twee jaar vernieuwd en dunner geworden, dus nu past hij wel. Bovendien lijkt de iPhone 7 weer een grondig vernieuwde dubbele camera te krijgen, waar je heel veel leuke dingen mee kunt doen.

En verder …

De iPhone 7 krijgt met deze en andere recente geruchten steeds meer concrete vorm. Als alles waar is, verdwijnt de koptelefoonaansluiting, wordt noice cancelling ondersteund en krijg je draadloze oordopjes (AirPods), wordt de iPhone waterdicht (dan ook maar meteen een onderwatercamera?), kun je hem écht draadloos opladen en krijgt hij meer opslagruimte. Begin maar vast met sparen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar