Terug naar Snelheidstest: zó snel is de iPhone 7! (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Snelheidstest: zó snel is de iPhone 7! (video)

Door Redactie iCreate6 oktober 2016 08:373 min. leestijd0

Zoals gebruikelijk bij de lancering van een nieuwe iPhone, heeft Apple ook de iPhone 7 weer uitgerust met een nieuwe processor die nog sneller en nog zuiniger is. De nieuwe A10 Fusion, zoals de processor heet, is volgens benchmarks in recensies op het web zo’n 30 tot 40 procent sneller dan de A9 in de iPhone 6s. Maar wat merk je daar nou van in het dagelijks leven?

Een korte zoektocht op YouTube leverde een aantal video’s op waarin in korte tijd op twee toestellen dezelfde apps worden gestart en een aantal taken wordt uitgevoerd. Dit geeft een vrij aardig beeld van het snelheidsverschil in het dagelijks leven, aangezien we ook daar regelmatig een spelletje starten en ondertussen even snel WhatsApp, Facebook, Twitter of Spotify checken.

iPhone 7 vs. iPhone 6s

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In deze eerste video van TechRadar worden de iPhone 7 en de iPhone 6s tegenover elkaar gezet en uit de test lijkt te blijken dat het snelheidsverschil tussen de iPhone 7 en de iPhone 6s kleiner is dan je op basis van de benchmarks zou verwachten. Het is mogelijk dat de apps die in de test worden gebruikt weinig processorkracht vereisen en er regelmatig juist op de dataverbinding moet worden gewacht, maar het is ook mogelijk dat een aantal taken op de iPhone 7 worden uitgevoerd door de nieuwe energiezuinige cores van de A10 Fusion chip.

iPhone 7 vs. Galaxy Note 7

In de tweede video van PhoneBuff wordt een soortgelijke test uitgevoerd, maar dit keer worden de iPhone 7 en de Samsung Galaxy Note 7 (eentje die niet is ontploft) vergeleken. In deze test zien we dat het verschil een stuk groter is en wordt duidelijk dat Apple wat betreft snelheid nog altijd aan de top staat. Hoewel het verschil in ruwe snelheid misschien minder groot is dan uit deze video lijkt te blijken, blijkt tijdens het gebruik van de telefoons dat de iPhone 7 met afstand sneller is en dat is uiteindelijk waar het voor gebruiker allemaal om draait.

Een snelheidsmonster!

Dus ja, op basis van de bovenstaande video’s mag duidelijk zijn dat de iPhone 7 vooral ten opzichte van Android in het dagelijks leven een heel stuk sneller is. De verschillen met de iPhone 6s lijken in het dagelijks leven wat kleiner te zijn. Het is echter aannemelijk dat dit voornamelijk komt doordat de taken die we in het dagelijks leven uitvoeren doorgaans vrij licht zijn en veelal worden uitgevoerd door de energiezuinige cores van de processor om batterijstroom te besparen.

De grote verschillen, zoals we die in de benchmarks zien, zullen pas echt verschijnen wanneer er gebruik wordt gemaakt van zwaardere apps en alles uit de processor moet worden geperst. Dan is de iPhone 7 zonder twijfel een snelheidsmonster, die niet alleen de iPhone 6s duidelijk achter zich laat, maar zelfs sneller is dan vrijwel iedere MacBook Air. Dit zal echter wel ten koste van de batterijduur gaan en is daarom voor de relatief eenvoudige taken in het dagelijks leven niet altijd de beste keuze.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar