Terug naar Onderzoek wijst uit: iPhone 7 veel populairder dan Galaxy S8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Onderzoek wijst uit: iPhone 7 veel populairder dan Galaxy S8

Door Koen van Ekeren17 augustus 2017 16:242 min. leestijd0

Begin april lanceerde Samsung een geduchte iPhone-concurrent: de Samsung Galaxy S8. Het toestel heeft een vrijwel randloos scherm en is erg vernieuwend, maar vooralsnog blijft de iPhone de populairste smartphone ter wereld. Dit blijkt uit een onderzoek van Strategy Analytics.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

iPhone 7 populairste smartphone

Het onderzoek van onderzoeksbureau Strategy Analytics omvat het tweede kwartaal van 2017. De iPhone 7 werd in deze periode 16,9 miljoen keer verscheept en is daarmee de populairste smartphone ter wereld. Op de tweede plek, met 15,1 miljoen exemplaren, volgt zijn groter boer: de iPhone 7 Plus.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgens Juha Winter, analist bij Strategy Analytics, dankt het toestel dat aan het gebruiksvriendelijke ontwerp. Daarnaast zijn de uitgebreide ondersteuning van apps en de grote aanwezigheid in de markt twee grote voordelen van de iPhone, stelt hij.

Op gepaste afstand volgt de Galaxy S8. Het vlaggenschip van Samsung werd het afgelopen kwartaal 10,2 miljoen keer verscheept. Bij de S8+ waren dit er 9 miljoen.

iPhone 7

Rooskleurig

Met de cijfers laat Apple zien er bijzonder goed voor te staan in de markt voor smartphones – en de cijfers beloven alleen maar rooskleuriger te worden. Veel consumenten stellen hun iPhone-aankoop immers nog even uit, want de aankondiging van de veelbesproken iPhone 8 laat niet lang meer op zich wachten. Die vindt waarschijnlijk begin september al plaats.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar