Terug naar iPhone 7 krijgt tóch stereospeakers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 7 krijgt tóch stereospeakers

Door Sven Lamers5 september 2016 11:532 min. leestijd4

Nog maar twee nachtjes slapen en dan wordt de nieuwe iPhone gepresenteerd. Heel veel is inmiddels al bekend. Bijvoorbeeld is het zo goed als zeker dat de koptelefoonaansluiting verdwijnt en dat de Plus-variant een dubbele camera krijgt. Vandaag horen we van analist Ming-Chi Kuo echter iets nieuws. Volgens hem krijgt de iPhone 7 namelijk tóch stereospeakers. Maar dan niet zoals jij misschien denkt!

Donkere iPhone 7 concept

Telefoon-speaker wordt tweede luidspreker

Eerst werd verwacht dat Apple de koptelefoonaansluiting zou verwijderen om ruimte te maken voor een tweede speaker aan de onderkant. Dit werd later ontkend – Apple zou die aansluiting alleen weghalen vanwege de symmetrie. Maar waar komt die tweede speaker dan? Ooit erover nagedacht dat je iPhone eigenlijk al twee speakers heeft? Eentje aan de onderkant uiteraard, maar ook eentje die je alleen hoort als je met de telefoon belt. Juist, de telefoon-speaker naast de selfie-camera. Volgens Ming-Chi Kuo gaat Apple die gebruiken.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Zo werkt de tweede speaker

Houd je de iPhone 7 in de portretstand, verandert niets. Alleen de speaker aan de onderkant geeft geluid uit. Draai je de telefoon echter een kwartslag, fungeert de telefoon-speaker als tweede stereoluidspreker. Een soortgelijke techniek gebruikt Apple overigens al in zijn iPad Pro-modellen. Deze heeft vier speakers en al naargelang hoe je hem houdt, zorgen andere speakers voor het perfecte stereogeluid.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Johan
Lezer
Johan

Hoe je gsm opladen als je naar muziek luistet via een hoofdtelefoon via de lightning aansluiting.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Dat is al sinds de eerste geruchten hierover opdoken de grote vraag. Geen idee! Massaal overstappen op bluetooth-oortjes? Of misschien draadloos opladen? Of gewoon: nee, dat kan helaas niet. We zijn heel nieuwsgierig naar wat Apple er vanavond over te vertellen heeft!

Johan
Lezer
Johan

bedankt voor de update, en ja ondertussen weten we het. Niet muziek luisteren terwijl je oplaad of via de draadloze oortjes die dan weer meer energie verbruiken. 🙁

Laurens van Elswijk
Lezer
Laurens van Elswijk