Terug naar ‘iPhone 7 krijgt randloos scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 7 krijgt randloos scherm’

Door Laura Grootaarts3 september 2015 09:132 min. leestijd0

De iPhone 6s is nog niet eens gepresenteerd en de geruchten over de iPhone 7 steken de kop al op. De iPhone 7 krijgt mogelijk een scherm zonder randen en met een hogere resolutie. Er wordt hiervoor een technologie toegepast die je misschien nog wel kent van oudere iPhones.

iPhone 7 concept

Terug bij af voor wat betreft het touchscreen

Het gaat om de glass tot glass-technologie, waarbij de display en de aanraakmodule van elkaar gescheiden zijn. Tot en met de iPhone 4s maakte Apple hiervan gebruik. Voor de iPhone 5 en de iPhone 6 maakte Apple een uitstapje naar de in-cell-technologie, waarbij het touchscreen uit slechts één laag bestaat.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Die in-cell-technologie had zo haar voordelen. Een compacter en lichter scherm, bijvoorbeeld. Maar nadelen waren er ook. Minder gevoelige schermranden bijvoorbeeld. En er waren productieproblemen, waardoor Apple niet naar hartenlust kon innoveren. Daarom komt Apple er nu weer van terug.

iPhone 7: randloos scherm met een 4K-resolutie

Terug dus naar de glass to glass-technologie, waarvoor de tijd ondertussen ook niet heeft stilgestaan. Want er is inmiddels een verbeterde en dunnere variant. Een iPhone 7-scherm met een 4K-resolutie behoort daarom in principe tot de mogelijkheden. Net zoals een scherm zonder randen.

En het scherm van de iPhone 6s?

Maar eerst is het tijd voor de iPhone 6s. Die wordt nog gewoon uitgerust met de in-cell-technologie. Apple presenteert dit toestel volgende week tijdens de keynote. De iPhone 6s. De keynote volgen? Houd dan onze website in de gaten!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar