Terug naar 8 redenen om een iPhone 7 te kopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

8 redenen om een iPhone 7 te kopen

Door Sven Lamers13 september 2016 08:025 min. leestijd0

Als je afgelopen week de iPhone 7 op tijd besteld hebt, krijg je die deze vrijdag netjes bij jou thuis bezorgd. Was je toen nog aan het twijfelen of leek je uitslapen een goed idee, kun je vrijdag aanstaande nog steeds bij een van de Nederlandse Apple Stores terecht. Als je nog steeds twijfelt, hebben we hier een lijst met de belangrijkste redenen om over te stappen op een iPhone 7 (Plus).

1. De nieuwe kleuren

Ben jij zo iemand die wil dat iedereen meteen doorheeft dat je een nieuwe iPhone hebt? De iPhone 7 mag dan qua uiterlijk bijna hetzelfde uitzien als zijn voorganger, maar er zijn wel twee nieuwe kleuren: Zwart en Gitzwart. Om voor iedereen je liefde voor nieuwe Apple-producten duidelijk te maken, haal je de gitzwarte versie. Terwijl ‘Zwart’ maar een donkere variant op het bekende Spacegrijs is, krijg je met ‘Gitzwart’ een compleet nieuwe kleur: hoogglanzend zwart. Met al die glitter en glamour zal mensen al op 50 meter afstand je nieuwe iPhone opvallen.

Blijft de vraag of de glans er niet snel van af is – Apple geeft zelf in een voetnoot op zijn website aan dat de kleur erg gevoelig is voor ‘minuscule doffe gebruikssporen’. Een mooie omschrijving voor krassen.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iphone-7-en-7-plus

2. Optische beeldstabilisatie

De kleine iPhone 7 krijgt nu optische beeldstabilisatie, waardoor je bij veel stabielere video-opnames maakt en betere foto’s schiet onder slechte lichtomstandigheden (omdat hij foto’s langer kan belichten zonder dat er beweging optreedt). Deze functionaliteit was bij de iPhone 6 en 6s voorbehouden aan de grotere Plus-versie. Ben je gehecht aan het kleinere formaat, maar wil je wel een betere camera? De iPhone 7 is voor jou!

dubbele camera

3. De dubbele camera

Zijn de camera’s op de twee iPhone-modellen nu hetzelfde? Helaas niet. Apple zou Apple niet zijn als het niet weer een unieke functie voor de camera van de iPhone 7 Plus had bedacht. Deze krijgt nu een dubbele camera met twee lenzen à 12 megapixels, waarvan de een werkt als groothoeklens en de andere als telelens. Dat betekent dat je met deze camera zowel heel ruime opnames kunt maken dankzij de groothoeklens als ingezoomde foto’s (2x optische zoom) met de telelens.

Tevens wordt het met deze dubbele camera mogelijk om scherptediepte in je foto’s te krijgen; het portret vooraan is scherp en de achtergrond blijft vaag. Deze foto’s worden deels mogelijk door het ‘zelflerende dual-camerasysteem’ van de iPhone 7, maar er is ook wat extra software voor nodig. Hier kijken we dan ook naar uit, maar dat is dus nog geen reden om over te stappen.

4. Stereospeakers

Naast een dubbele camera krijgt de iPhone ook dubbele speakers, oftewel, stereospeakers! Houd je de iPhone 7 in de portretstand, dan verandert niets. Alleen de speaker aan de onderkant geeft geluid uit. Draai je de telefoon een kwartslag, dan fungeert de telefoon-speaker (die je tegen je oor houdt als je belt) als tweede stereoluidspreker.

Een soortgelijke techniek gebruikt Apple al in zijn iPad Pro-modellen. Deze hebben vier speakers, die zich aanpassen op de oriëntatie van de iPad. Apple zegt zelf dat de iPhone 7 hiermee dubbel zo hard kan als voorheen. Luister je veel muziek zonder koptelefoon, dan is dit een reden om over te stappen.

speakers

5. Waterdicht en stofvrij

Ga je soms een beetje lomp om met je iPhone? Is die ooit in water gevallen of tussen de kussens van je bank belandt? Dan is het goed om te weten dat de iPhone 7 (Plus) voortaan waterdicht en stofvrij is. Apple heeft er zelfs een officiële rating aan toegekend: IP67. Het eerste getal slaat op de bescherming tegen stof. Zes is het hoogste niveau, het betekent dat er helemaal geen stof kan binnendringen. Het tweede getal geeft aan hoe goed hij tegen vocht beschermd is. Zeven betekent dat de iPhone 7 30 minuten, tot 1 meter diepte, ondergedompeld kan worden zonder te beschadigen. Dit maakt de iPhone 7 net zo waterdicht als de eerste Apple Watch.

waterdicht

6. Meer kleuren op het scherm

In vergelijking met de twee voorgangers lijkt er op het eerste gezicht niet veel veranderd aan het Retina HD-beeldscherm van de iPhone 7 (Plus). De resolutie is op beide modellen hetzelfde gebleven en ook de achterliggende techniek is niet veranderd. De iPhone 7 heeft echter een trucje geleerd van de 9,7-inch iPad Pro.

Hij krijgt een breder kleurengamma, wat er uiteindelijk op neerkomt dat er meer kleuren worden weergegeven. Je foto’s komen op het scherm nog levendiger uit de verf en games ogen nog mooier. Daarnaast is het beeldscherm ook nog eens 25 procent helderder geworden. En als je bedenkt hoe veel tijd je dagelijks naar het scherm van je telefoon tuurt, is dat een mooie toevoeging en wel een reden om over te stappen.

Retina HD-beeldscherm

7. A10 Fusion-processor

Een nieuwe iPhone die niet sneller en krachtiger is dan zijn voorganger, zou geen nieuwe iPhone zijn. De iPhone 7 krijgt daarom de nieuwe A10 Fusion-processor. In deze chip past Apple een mooie truc toe om snelle prestaties te leveren maar tegelijkertijd niet te veel energie te verbruiken. Voor het eerst krijgt de iPhone namelijk een quad-core processor. In tegenstelling tot Macs, waarbij alle cores identiek zijn en hetzelfde werk doen, heeft de A10 Fusion twee soorten kernen: twee prestatie-cores en twee efficiency-cores. De prestatie-cores worden gebruikt voor het grafische geweld en de momenten die veel rekenkracht vereisen. De efficiency-cores daarentegen zijn verantwoordelijk voor de rustige momenten waarin je iPhone bijvoorbeeld op stand-by staat. Dan wordt er nauwelijks energie verbruikt.

A10

8. Betere accu

De nieuwe processor heeft uiteraard de nodige gevolgen voor de accuduur. Apple zelf zegt dat de iPhone 7 de langste batterijduur in een iPhone ooit heeft. De kleine gaat zo’n twee uur langer mee dan de 6s; de Plus gaat één uur langer door dan de vorige generatie. Dat is goed nieuws, want jarenlang bleef de accuduur van de iPhone ongeveer hetzelfde. Hiervoor zouden wij wel overstappen.

Ben je nu wel overtuigd om een nieuwe iPhone te halen, maar weet je nog niet zo goed welk model? We hebben ook de belangrijkste verschillen tussen iPhone 7 en iPhone 7 Plus op een rij gezet.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar