Terug naar ‘iPhone 7 komt pas in 2017, met gebogen Amoled-scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 7 komt pas in 2017, met gebogen Amoled-scherm’

Door Daan Jeuken29 maart 2016 10:253 min. leestijd2

Apple lijkt dit jaar te gaan breken met de traditionele tweejaarlijkse cyclus van iPhones met een nieuw ontwerp. Zowel de geruchten als de reeds uitgelekte foto’s wijzen erop dat de iPhone van dit jaar het ontwerp van de iPhone 6 behoudt. In 2017 moet er dan een compleet nieuwe iPhone 7 komen, met gebogen Amoled-scherm en een design dat lijkt op de iPhone 4.

iPhone 7

De over het algemeen betrouwbare analist Ming-Chi Kuo weet te melden dat Apple pas in 2017 zijn hele iPhone line-up weer zal vernieuwen. Het uiterlijk zal teruggrijpen naar de iPhone 4, volgens velen nog altijd de mooiste iPhone ooit, met een glazen behuizing en metalen zijkant. Het display zal echter wel gebogen zijn, met ook een body van gebogen glas. Deze volledig nieuwe vormfactor zal smallere randen rondom het scherm krijgen en een meer comfortabele grip.

iphone-7-concept

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

5,8-inch scherm

Door de smallere randen rondom het scherm – wat ons betreft kan het hele gedeelte boven en onder het scherm verdwijnen en wordt de homeknop in het scherm verwerkt – krijgt de iPhone een groter scherm, zonder dat de behuizing groeit. Dit levert volgens de analist een 5,8-inch iPhone op, wat waarschijnlijk het Plus-model zal zijn. Of dit ook betekent dat de 4,7-inch naar 5 inch groeit, weet hij echter niet te melden.

Draadloos opladen en gezichtsherkenning

Een andere nieuwe functie die de iPhone in 2017 moet krijgen, is draadloos opladen. Sommige Android-telefoons bieden dit al, maar dan moet je je telefoon nog steeds op een plateautje leggen dat dan weer aan het stopcontact hangt. Met Apple’s techniek laadt de telefoon echter op afstand draadloos op, dus terwijl je door de kamer loopt.

Een tweede interessante vernieuwing is dat de iPhone meer biometrische herkenning zal krijgen, bijvoorbeeld gezichts- of oog-herkenning.

2016 is te vroeg

Al deze ambitieuze nieuwe technieken zijn in vergevorderd ontwikkelingsstadium, maar het lijkt erop dat 2016 net te vroeg is om ze op de markt te brengen. Als Apple echter de normale iPhone-cyclus met elk twee jaar een nieuw model zou willen behouden, zou het de technieken moeten laten liggen tot 2018 en zijn waarschijnlijk de Android-makers eerder. Dat lijkt dé reden voor Apple om van de cyclus af te wijken.

iPhone 6s Air of Water?

Dit betekent uiteraard niet dat er in 2016 geen nieuwe iPhone uit zal komen. Deze zal echter in de basis hetzelfde ontwerp krijgen als de iPhone 6 en 6s. Aan de achterkant zullen echter de dominante antennestrepen (grotendeels?) verdwijnen en tevens zal de iPhone weer dunner worden. Verder verwachten we een dubbele camera en stereospeakers, zal de koptelefoonaansluiting verdwijnen en wordt de iPhone waterbestendig. De iPhone 6ss lijkt ons een onwaarschijnlijke naam. Maar wordt het dan de iPhone 6s Air of juist de 6s Water?

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Appeltje
Lezer
Appeltje

Of een iPhone Pro. Ik heb verhalen de ronde horen gaan dat die er aan komt. Alleen als Apple zo’n grote update wilt doen en de iPhone 7 weer veel beter te maken, ben ik benieuwd wat de iPhone 6ss, 6 Air of 6 Pro te bieden geeft. Misschien net als van de 5s naar de SE een snellere processor. Bij de SE werkt dit goed. De telefoon is goedkoop en snel. Klein vinden veel mensen ook fijn. Maar een extra 6s met een snelle processor zal duurder worden. Bovendien heeft niemand daar behoefte aan omdat de 6s snel zat… Lees meer »

Siri
Lezer
Siri

Ik denk dat Apple eerder een nieuwe iPhone gaat maken want anders lopen ze zo achter op smasung