Terug naar iPhone 7 en iPhone 7 Plus: dubbele camera, waterdicht en nieuwe kleuren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 7 en iPhone 7 Plus: dubbele camera, waterdicht en nieuwe kleuren

Door Sven Lamers7 september 2016 19:344 min. leestijd0

Tijdens de keynote – en per ongeluk via Twitter – heeft Apple zonet de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd. Apple’s vlaggenschepen krijgen uiteraard weer de nodige verbeteringen om het komende jaar mee vooruit te kunnen. Wat dacht je van een snellere processor (A10 Fusion), meer opslag, een betere batterij en een waterbestendig ontwerp? De iPhone 7 Plus krijgt daarnaast als grote nieuwe functie een dubbele camera! Maar je hoort het al, de grote verrassingen bleven dit jaar uit – zo’n beetje alles wisten we al. We zetten even alles op een rij.

Camera iPhone 6

Dubbele camera en stereo speakers

De grootste en spannendste nieuwe functie van de iPhone 7 blijft voorbehouden aan de de grotere Plus-variant. Op beide modellen is de 12-megapixel camera verbeterd, maar alleen de iPhone 7 Plus krijgt een dubbele camera. Deze bestaat uit twee lenzen met 12 megapixels, waarbij een het groothoek-gedeelte afdekt en de andere het tele-gedeelte. Dat betekent dat je met deze camera zowel heel ruime opnames kunt maken dankzij de groothoeklens, maar ook ingezoomde foto’s (2x optische zoom) met de telelens. Standaard worden beide camera’s gebruikt zodat je een ‘gewone’ foto maakt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Een andere nieuwe functie van de camera is een nieuwe TrueTone-flits die je foto’s nog beter kan belichten. Hij kijkt naar de lichtomstandigheden en past de ledjes hieraan aan. Zo krijg je altijd een perfect belichte foto. Ook vangt de camera tot aan 50% meer licht, dankzij een groter diafragma. De selfie-camera aan de voorkant is ook verbeterd, hij heeft nu 7 megapixels.

Naast een dubbele camera krijgt de iPhone ook dubbele speakers, oftewel, stereo speakers! Houd je de iPhone 7 in de portretstand, dan verandert er niets. Alleen de speaker aan de onderkant geeft geluid. Draai je de telefoon echter een kwartslag, dan fungeert de telefoon-speaker als tweede stereoluidspreker. Een soortgelijke techniek gebruikt Apple overigens al in zijn iPad Pro-modellen. Deze hebben vier speakers en al naargelang je hem houdt, zorgen andere speakers voor het perfecte stereogeluid.

Verbeterde camera iPhone 7

Water- en stofbestendig

Het is zo gebeurd: even niet opgelet en je iPhone ligt in een plas/zwembad/badkuip/toilet. Was dat vroeger nog reden voor paniek, het werd afgelopen jaar al minder erg door de iets meer waterbestendige iPhone 6s. Dit jaar is de waterbestendigheid zelfs zo goed dat Apple er een officiële rating aan heeft gegeven: IP67.

Deze waterbestendigheid heeft wel een prijs. Wat lang verwacht werd, is nu gebeurd. De koptelefoonaansluiting is verdwenen. Ook de thuisknop is iets veranderd. Hij klikt niet meer! Tenminste, niet meer zo als voorheen. Je klikt niet meer, maar krijgt 3D Touch-feedback zodat je wel het gevoel hebt dat je klikt. We zijn benieuwd hoe dit in de praktijk aanvoelt.

Lightning iPhone 7

Retina HD-beeldscherm

Wat het beeldscherm betreft, leert de iPhone 7 een trucje van de iPad Pro 9,7 inch. Hij krijgt een breder kleurengamma, wat uiteindelijk erop neer komt dat meer kleuren kunnen worden weergegeven en je foto’s nog levendiger uit de verf komen op het scherm.

Uiterlijke veranderingen

De nieuwe iPhone mag dan op het eerste gezicht heel veel lijken op zijn voorganger, er zijn toch een aantal uiterlijke veranderingen. Aan de achterkant zitten nog maar twee van de voorheen nog vier antennestrepen en de camera ziet er niet meer uit alsof die op het toestel is geplakt.

Ook zijn er twee nieuwe kleuren bijgekomen, een oude gaat met pensioen. Spacegrijs is niet meer, daarvoor in de plaats komen Zwart en Gitzwart – een matte en een glanzende zwarte tint. We zijn benieuwd hoe deze kleuren er in het echt gaan uitzien.

iphone-7-en-7-plus

Prijzen en releasedatum

Het basismodel van de iPhone 7 gaat voor 769 euro over de toonbank, de 7 Plus wisselt voor 909 euro van eigenaar. Voor meer opslagcapaciteit betaal je 110 euro extra. De iPhones zijn dus weer duurder geworden. Maar er is ook goed nieuws: het standaardmodel wordt nu geleverd met 32 GB opslag en er is een voor beide iPhones een variant met 256 GB. Eindelijk zijn we dus verlost van het 16 GB basismodel.

In de eerste groep landen kun je de iPhone 7 en 7 Plus vanaf 9 september bestellen, zodat je hem een week later, op 16 september krijgt. Wellicht het grootste nieuws voor ons deze avond: voor het eerst zitten Nederland en België in die eerste groep!

iPhone lineup 2016

Conclusie

Het moge duidelijk zijn, de tijd van grote verrassingen tijdens Apple’s keynotes is voorbij. Zo was het dan ook bij de iPhone 7 en 7 Plus. Er was bijna niets meer wat we niet van tevoren al wisten. Maar is dat erg? Want met zijn nieuwe telefoons legt Apple de lat voor de concurrentie weer iets hoger. We zijn vooral onder de indruk van de dubbele camera op de iPhone 7 Plus. Het is nog geen enkele fabrikant gelukt om een fatsoenlijke zoom in een smartphone-camera te bouwen, maar Apple lijkt erin geslaagd te zijn. We kunnen niet wachten om de iPhone 7 zelf een keer uit te proberen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar