Terug naar iPhone 6s met nieuwe aluminiumbehuizing en 16 GB indirect bevestigd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 6s met nieuwe aluminiumbehuizing en 16 GB indirect bevestigd

Door Sven Lamers11 juni 2015 16:052 min. leestijd0

Krijgt de iPhone 6s een behuizing van hetzelfde aluminium uit de 7000-serie als de Apple Watch Sport? Komt er weer een model met slechts 16 GB? Het lijkt erop – in beide gevallen zelfs. Twee geruchten over Apple’s nieuwe telefoon hebben iets meer waarheidsgehalte gekregen.

iPhone 6 aluminium

iPhone 6s buigt niet meer

Nadat er afgelopen jaar veel gebruikers over een gebogen iPhone 6 klaagden (de zogeheten ‘Bendgate’), wil Apple naar verluidt de opvolger iets robuuster maken. Daarop wijzen ook uitspraken van Catcher Technologies, Apple’s toeleverancier van iPhone-behuizingen. Allen Horng, CEO van het Taiwanese bedrijf, voorspelde een positieve boost voor het bedrijf in de tweede helft van het jaar. Ofwel, het heeft een nieuwe, grote order van Apple gekregen.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Toen hij vervolgens werd gevraagd naar een ‘nieuwe smartphone-project van een van zijn klanten’, had Horng het over een bijzondere ’oppervlaktebehandeling voor een harder metalen materiaal’. Dat klinkt verdacht naar het aluminium uit de 7000-serie dat ook voor de behuizing van de Apple Watch Sport wordt gebruikt. Deze legering is volgens Apple 60 procent harder dan gewoon aluminium en er gaan al langer geruchten dat Apple het wil gebruiken voor de iPhone 6s.

Phil Schiller John Gruber

Weer een 16 GB-model?

Dat de iPhone 6s ook weer als model met 16 GB opslag komt, zou je kunnen opmaken uit de uitspraken van Apple’s marketing-baas Phil Schiller. Hij verdedigde het kleinste model in een interview met Apple-blogger John Gruber. ‘Wij geloven er steeds meer in dat wanneer iCloud gebruikt wordt voor documenten, foto’s en video’s, ook de meest prijsbewuste consumenten minder opslagcapaciteit op hun iPhone nodig hebben’, zo de argumentatie van Schiller. Een beter bewijs dat Apple een 16 GB-model blijft aanbieden, kunnen we eigenlijk niet krijgen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar