Terug naar ‘iPhone 6s krijgt Force Touch: drukgevoelig scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 6s krijgt Force Touch: drukgevoelig scherm’

Door Jelle Mol2 maart 2015 13:212 min. leestijd0

Als we de geruchten moeten geloven, krijgt de iPhone 6s een drukgevoelig scherm. De technologie, door Apple bestempeld als Force Touch, wordt eerst toegepast in de Apple Watch, maar maakt daarna zijn overstap naar de iPhone. Dat schrijft AppleInsider op basis van bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe iPhone.

Force Touch

Force Touch

Op de Watch-website is te lezen dat ‘Force Touch de belangrijkste nieuwe voorziening is met betrekking tot aanraken sinds we Multi-Touch introduceerden’. De technologie maakt het mogelijk om een onderscheid te maken tussen een lichte tik en een stevige drukbeweging. Afhankelijk van de uitgeoefende druk worden verschillende acties getriggerd. Tevens geeft de Watch haptische feedback: een zacht tikje aan je pols wanneer je het scherm aanraakt.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Flexibel display

Hoe dat op de iPhone er precies uit zou moeten, is nog niet duidelijk. Apple kiest er vaker voor om nieuwe technologieën eerst te introduceren op één productlijn, en een jaar later op andere apparaten. Een van de uitdagingen is dat een drukgevoelig scherm een flexibel display vereist. Aangezien de kans groot is dat het langverwachte saffierglas alsnog zijn intrede gaat doen op de iPhone 6s, zou Apple dan ook aan het ontwerp van het display kunnen sleutelen.

Volgens de geruchten verandert er qua uiterlijk verder niet veel aan de iPhone 6s: omdat het om een S-update gaat, zal het toestel in dezelfde behuizing en formaten als de 6 en 6 Plus komen. Een kleinere iPhone gaat er dus waarschijnlijk niet komen, bevestigen ook bronnen tegenover AppleInsider.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar