Terug naar 'iPhone 6s krijgt verbeterde FaceTime-camera aan voorkant'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 6s krijgt verbeterde FaceTime-camera aan voorkant'

Door Jelle Mol11 juni 2015 09:401 min. leestijd0

Toekomstige iPhones en iPads krijgen mogelijk een verbeterde frontcamera (ook wel: selfiecamera of FaceTime-camera genoemd), met ondersteuning voor een hogere resolutie, slow motion-functie, panorama en flits. Dat blijkt uit de code in de bèta van iOS 9, ontdekte een ontwikkelaar.

Frontcamera iPhone

iPhone 6s FaceTime-camera

De aanwijzingen in de code bieden geen garantie voor de werkelijke implementatie van verbeterde hardware, maar het is wel aannemelijk wat betreft de iPhone 6s. Al sinds de iPhone 5 moet de smartphone het namelijk doen met dezelfde 720p-frontcamera, die nogal onderdoet voor de kiekjes en video’s die je schiet met de camera aan de achterkant. Daar zou met de volgende iPhone (en iPad) dus verandering in kunnen komen. In de code van iOS 9 is ondersteuning opgenomen voor een 1080p-videocamera, 240 fps (slow motion) op 720p, een flits en panorama-functie. Laatstgenoemde klinkt onnozel, maar kan nog wel eens uitkomst bieden voor ‘wijde’ selfies.


Ook de camera aan de achterkant krijgt mogelijk een flinke upgrade. Geruchten wijzen erop dat het aantal megapixels van 8 naar 12 gaat en dat een RGBW-sensor moet zorgen voor betere foto’s bij weinig licht.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar