Terug naar ‘iPhone 6s wordt 0,2 mm dikker dan voorganger’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 6s wordt 0,2 mm dikker dan voorganger’

Door Jelle Mol6 juli 2015 19:402 min. leestijd0

Apple mag dan geobsedeerd zijn met dun, dunner, dunst, voor de jongste telg in de iPhone-familie gaat dat mogelijk niet op. Volgens uitgelekte tekeningen zal de iPhone 6s, die in september gelanceerd zal worden, namelijk 0,2 mm dikker meten dan de iPhone 6.

iPhone 6s behuizing

iPhone 6s dikker

Het verschil is waarschijnlijk nauwelijks voelbaar, maar niet dunner is toch opmerkelijk voor een bedrijf dat toegeeft meer waarde te hechten aan dikte dan aan batterijduur. In iets meer dan een half jaar tijd lanceerde Apple de dunste iPhone, dunste iPad en dunste MacBook ooit. Omdat het bij de iPhone 6s om een S-update gaat was te verwachten dat de behuizing hetzelfde zou zijn als die van de iPhone 6 (dikte: 6,9 mm), maar veranderingen onder de motorkap lijken roet in het eten te gooien. Force Touch is vermoedelijk de voornaamste boosdoener, en ook een verbeterde camerasensor zou wel eens invloed kunnen hebben op de benodigde ruimte.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Behuizing

Een andere aanpassing in de behuizing zou sterker aluminium zijn, dat een tweede bendgate moet gaan voorkomen. Meer ruimte voor de accu en dus een langere batterijduur hoef je niet te verwachten, want een dikkere iPhone produceren doet Apple waarschijnlijk alleen uit pure noodzaak. Een lichtpuntje: mogelijk nemen we daarmee wel afscheid van de uitstekende cameralens, waar Apple zich zelf ook een beetje voor schaamt.

iPhone camera

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar