Terug naar iPhone 6 kannibaliseert iPad wat betreft lezen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 6 kannibaliseert iPad wat betreft lezen

Door Jelle Mol27 november 2014 11:092 min. leestijd0

Het was onvermijdelijk en Apple wist het: een grotere iPhone zou op bepaalde vlakken gaan concurreren met de iPad. De nieuwe iPhone 6-modellen zijn pas twee maanden op de markt, maar later-lezen-dienst Pocket ziet al de eerste tekenen van iPad-kannibalisatie. Bezitters van de iPhone 6 en 6 Plus laten hun iPad namelijk vaker links liggen om te lezen dan dat gebruikers van de iPhone 5s en 5 dat doen.

Lezen op de iPhone 6

Pocket is tot deze conclusie gekomen na het analyseren van twee miljoen leessessies. Gebruikers die zowel een iPhone 5(s) als iPad hebben, pakken bijna net zo vaak hun iPhone (55%) als iPad (45%) om artikelen te lezen. Bij de iPhone 6 en 6 Plus is die verhouding een stuk schever. In bijna driekwart van de gevallen lezen gebruikers op hun iPhone 6 in plaats van de iPad. Bij de iPhone 6 Plus is dat zelfs tijdens 80% van de leessessies.

iPhone 6 iPad lezen

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Gebruikers die van een iPhone 5(s) overstappen naar een grotere iPhone, gaan sowieso meer lezen. Pocket constateerde een stijging van 33% in het aantal leessessies op de iPhone 6 en 65% op de iPhone 6 Plus. Ook video wordt 40% meer bekeken op de iPhone 6 Plus dan op kleinere iPhones.

iPad mini

Helaas wordt in de analyse geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende iPad-modellen. Het is vermoedelijk vooral de iPad mini die concurrentie ondervindt van de iPhone 6 Plus. Het verschil in prestaties en functie tussen beide apparaten is enorm geworden, niet in de laatste plaats vanwege de karige upgrade van de iPad mini 3 in oktober.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar