Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

'iOS 12 verschijnt ook nog voor de iPhone 5s '

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 5s


Lees verder na de advertentie

In september verschijnt iOS 12, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Dat betekent slecht nieuws voor een van de oudere iPhone-modellen, want die wordt vanaf dat moment niet meer ondersteund. Dit jaar zou je moeten vrezen voor de bijna antieke iPhone 5s … Toch?

iPhone 5s: iOS 12 wordt getest

Bij de release van iOS 11 kon je de iPhone 5 en 5c niet meer updaten waardoor de iPhone 5s het oudste toestel is dat nog ondersteund wordt. Logischerwijs zou dat betekenen dat dit jaar met iOS 12 het doek valt voor de iPhone 5s. Je kunt het toestel dan nog prima gebruiken, maar dan met iOS 11, en blijft dus verstoken van nieuwe functies.

Nu lijkt het erop dat er een kleine kans is dat je de iPhone 5s wél kunt updaten, waardoor je de levensduur van het toestel toch weer wat oprekt. Uit logbestanden van WebKit blijkt in ieder geval dat er wel getest wordt met iOS 12 op een iPhone 5s, zo ontdekte een gebruiker van Reddit. Of dat betekent dat er ook daadwerkelijk een update komt voor het toestel, is echter nog onzeker. Als dat wel het geval is, betekent dat overigens ook goed nieuws voor de iPad mini 2 en 3, allemaal met aan A7-processor.

iPhone 5s


kooptip

Op zich valt er iets te zeggen voor een update van de iPhone 5s, die stamt uit 2013 (!). Apple zou dit jaar met iOS 12 minder focussen op spectaculaire nieuwe functies die het uiterste van je iPhone vergen, en des te meer op stabiliteit en kwaliteit. Het kan wel zijn dat je op de 5s niet beschikt over alle functies van iOS 12. Dat was met iOS 11 overigens ook al zo, je kunt bijvoorbeeld geen gebruik maken van augmented reality.

iOS 12 release

Bij Apple zelf wordt er dus al druk getest met iOS 12. Tijdens de WWDC18, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars die start op 4 juni, wordt het nieuwe besturingssysteem aan ons voorgesteld. Daarna zijn er gedurende de zomer bèta-tests waar iedereen met een geschikte iPhone of iPad aan kan meedoen. Naar verwachting is iOS 12 in september dan klaar voor release.

Lees ook ons dossier over iOS 12.