Terug naar iPhone 4 met Vodafone goedkoper dan T-Mobile
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 4 met Vodafone goedkoper dan T-Mobile

Door Redactie iCreate18 juni 2010 17:273 min. leestijd18

De iPhone 4 verschijnt volgende maand in Nederland en T-Mobile wordt wederom genoemd als de hofleverancier. Dat is jammer, want veel potentiële klanten prefereren KPN of Vodafone als telecomprovider. KPN bedankt echter voor het aanbieden van de nieuwe iPhone, Apple vraagt een te groot deel van de omzettaart. De hoop is nu gevestigd op Vodafone, misschien komen zij er wel uit met Apple. Maar het blijft angstvallig stil.

Tijd voor actie! Bewapend met een rekenmachine kom ik tot de verrassende conclusie dat veel consumenten – via een kleine omweg – toch kunnen kiezen voor een iPhone 4 met Vodafone. En het is nog (iets) goedkoper ook. Hoe? Door simlockvrije iPhone 4 aan te schaffen en te kiezen voor Vodafone simonly.

Totale kosten T-Mobile
Stel: je bent een gemiddelde gebruiker en kunt prima uit de voeten met 300 belminuten / sms-berichten per maand en onbeperkt mobiel internet. T-Mobile noemt dit het i300-abonnement en rekent hiervoor € 44,95 per maand. Voor de 16GB iPhone betaal je € 29,95 bij en de aansluitkosten zijn 26,25. De totale kosten over twee jaar komen uit op € 1134,97.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Totale kosten T-Mobile (44,95 x 24 maanden + 56,20 eenmalige kosten): € 1134,97

Let wel, ik ga uit van de huidige iPhone 3G[S] prijzen. Met de komst van de iPhone 4 kan hier verandering in komen, al denk ik niet dat de prijzen dalen.

Het alternatief: simlockvrij
Het alternatief is een simlockvrije iPhone 4 met een simonly-abonnement van Vodafone. De iPhone 4 is nu al te reserveren in de Franse en Engelse online Apple Store en wordt begin juli uitgeleverd in het land zelf, ze versturen niet naar Nederland. Het exemplaar met 16GB kost € 629,-. Dus boek een citytrip, bel je buitenlandse vrienden of stap in de auto, zorg dat je zo’n iPhone 4 te pakken krijgt.

Totale kosten Vodafone
Vodafone biedt een simonly-abonnement aan met 300 belminuten/sms-berichten per maand en onbeperkt internet, net als T-Mobile. De eerste 12 maanden betaal je € 12,48 per maand, de laatste 12 maanden kosten € 24,95. De aansluitkosten bedragen € 9,50. De totale kosten van het Vodafone-abonnement met simlockvrije iPhone komen uit op € 1087,66

Totale kosten Vodafone (12,48 x 12 maanden + 24,95 x 12 maanden + 9,50) zijn € 1087,66

De gemiddelde iPhone 4-gebruiker (300 belminuten) betaalt bij T-Mobile in twee jaar tijd € 1134,97. De klant bij Vodafone is 47 euro goedkoper uit en komt uit op € 1087,66. Een iPhone 4 met Vodafone is dus goedkoper dan bij T-Mobile. Je moet er alleen wel wat voor doen: een iPhone 4 in Frankrijk of Engeland kopen en deze naar Nederland zien te krijgen. Ik vind het de moeite waard. Jij ook?

[update] De iPhone 4 gaat  in België ook € 629,- kosten volgens De Standaard. Dat maakt het bemachtigen van een simlockvrije iPhone 4 nog iets gemakkelijker. De Belgische lancering staat gepland voor eind juli.

iPhone 4 in Franse online Apple Store

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

18
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
bill
Lezer
bill

Via de ANWB kun je een veel goedkoper abo krijgen bij Vodafone, dan ben je voor 12 piek klaar, onbeperkt internet en 300 min/sms. Meer dan voldoende voor de gemiddelde consument. Conclusie bij Vodafone ben je met Iphone honderden euro’s goedkoper uit en geen 40.

Marieke
Lezer
Marieke

voor 40 euri over 2 jaar ga je toch ook niet zo moeilijk doen??!! Met de reiskosten erbij naar Engeland,Belgie of welk land dan ook dan ben je dus uiteindelijk nog duurder uit dan bij T-mobile! Dusssss

alex
Lezer
alex

Buiten die reiskosten om moet je niet vergeten dat je (volgens mij) niet even veel bel/ smsjes krijgt!
Bij vodafone 300bel OF Sms
Bij Tmobile 300 bel EN Sms

Niet geheel onbelangrijk denk ik…

bill
Lezer
bill

Daar heb je een punt Alex. Als je duurder gaat winkelen kom je uit bij 620 sms/bel en dan nog is het goedkoper dan het geschetste voorbeeld. Als is het verschil dan minder groot. Ik ga ervan uit dat het toestel met abo ongeveer 200 gaat kosten in Nederland.

Voordelen vodafone: Geen tmobile netwerk
Sneller internet
goedkoper
meer bel/sms
geen simlock

bill
Lezer
bill

en 620 bel min of 1240 sms

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

@ Marieke: Het is mij niet te doen om de 40 euro voordeel, ik wil bezoekers laten zien dat er een alternatief is voor t-mobile. Een abonnement bij T-Mobile is voor veel mensen namelijk een deal breaker. En dit alternatief is nog betaalbaar ook, zeker met de ANWB-tip van Bill.

robert
Lezer
robert

let ook op dat je wel een micro sim kan krijgen bij vodafone, het is nog niet zeker dat ze de microsim wel gaan leveren voor oktober

Tjitske
Lezer
Tjitske

Kan je bij gebruik van een andere provider dan T-mobile alle functies van de Iphone gebruiken?

MJ
Lezer
MJ

Ik heb een simlockvrije 3GS in Belgie gehaald met mijn Vodafone abo. Ik lag me iedere keer weer dood als ze over netwerkproblemen beginnen; die ken ik bij Vodafone niet (behalve de grote storing dan, ok…). Alles werkt prima, ik wil niet anders!

Justme
Lezer
Justme

Nadelen: *Visual Voicemail werkt niet. *Wel een datalimiet (gemiddeld 750mb per maand, met een beetje creatief iphonegebruik ga je hier overheen) *GARANTIE, aangezien zo’n beetje iedereen die ik ken een keer terug moest met zijn iphone (ikzelf 6x ivm scheuren) mag je dan fijn terug naar het land waar je hem gehaald hebt om hem te brengen. Zelfde verhaal met ophalen. Succes dan bij Vodafone… Goedkopere oplossing voor de veel beller (meer dan 1000eenheden per maand) Een Blackberry bij Vodafone (altijd verbinding, top met mail) met 600min en een Iphone met I500…. *Net zoveel kwijt als 1x het i1000 abo… Lees meer »

G-unit
Lezer
G-unit

wat een amateur 47 euro goedkoper, als je zon toestel koopt maak je je daar toch echt niet druk om lijkt mij. je praat over 5%(minder zelfs), zoiezo kan je geen Visual Voicemail gebruiken bij andere providers. je huidige tegoed opvragen met een app zal ook niet zo mooi gaan als bij t-mobile.

Anna
Lezer
Anna

BEDANKT!
Eindelijk iemand die de kosten op een rijtje zet. Ik zoek al de hele ochtend!

Zal eens kijken wat de ip4 in Duitsland kost. In NL heb ik hem nu voor 999 gezien, dat gaat dan toch te ver.

Jasper
Lezer
Jasper

Justme heeft inderdaad groot gelijk dat er ook nadelen zijn. Persoonlijk ben ik als Vodafone-klant wel op zoek naar een iPhone 4 met Vodafone abonnement.

Zelfs in bepaalde delen van Amsterdam is de dekking van T-Mobile gewoon niet optimaal. Dat schiet dus niet op.

Is het overigens niet mogelijk om defecte iPhone’s te laten repareren bij een officieel Apple service center? Een reis terug naar het land waar de iPhone is gekocht lijkt me nogal onnodig (?)

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

@ Jasper,

Naar mijn weten is de garantie voor de iPhone internationaal. Je kunt een Amerikaanse iPhone dus in Nederland laten repareren. Je kunt zelfs controleren of je nog garantie hebt op de Apple-website:

https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Jasper
Lezer
Jasper

@Bart,

Precies! Dus dat is in ieder geval 1 nadeel minder. Dat van Visual Voicemail is wel jammer, want dat is een mooie feature.

Ik denk dat het belangrijker is dat er een lokaal / regionaal service center is dan het hebben Visual Voicemail 🙂

Tjebbe Fokkema
Lezer
Tjebbe Fokkema

T-mobile gaat binnenkort zijn exclusiviteit met de iPhone 4 verliezen. Hoogstwaarschijnlijk gaat Vodafone special abonnementen icm de iPhone 4 verkopen.

Jasper
Lezer
Jasper

@ Tjebbe, is er al een datum bekend dan? Ik heb hierover gesproken met Vodafone, maar ze kunnen nog steeds geen datum opgeven. Verder ondersteunen ze ook nog geen Visual Voicemail, alhoewel ze wel al de iPhone 3GS aanbieden.

Slimpie
Lezer
Slimpie

Ben ik nou dom of zijn jullie te slim?

Rekenen is moeilijk