Terug naar iPhone 4 heeft werkgeheugen van twee iPads
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 4 heeft werkgeheugen van twee iPads

Door Redactie iCreate18 juni 2010 09:052 min. leestijd0

Met de komst van elke nieuwe generatie iPhone begint een klopjacht naar de technische specificaties van het toestel. Apple adverteert deze cijfertjes namelijk niet. Kijk maar eens op de iPhone-pagina, er wordt met geen woord gerept over de processorsnelheid of hoeveelheid werkgeheugen van de iPhone 4.

Niets te verbergen
Apple is er niet happig op om de iPhone-specificaties met de wereld te delen. Niet omdat ze iets te verbergen hebben, maar liever de nadruk leggen op de functies en toepassingen van het toestel. Apple presenteert FaceTime, het Retina-display en filmen in HD, de bijbehorende specificaties vinden ze minder van belang.

Twee keer zoveelwerkgeheugen
Dankzij MacRumors leren we vandaag toch iets meer over de technische kant van de iPhone 4. Het toestel beschikt namelijk over 512MB werkgeheugen. Dat is twee keer zoveel geheugen als de iPhone 3GS en de iPad (!), en vier keer zoveel als een iPhone 3G.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Multitasken en iMovie
Wat gaan we met al dat werkgeheugen doen? Multitasken, video bewerken en gamen. Apple vindt 256MB – zoals in de iPhone 3GS en iPad –  en de 512MB van de iPhone 4 blijkbaar essentieel om te kunnen multitasken. Dat verklaart waarom deze functie officieel niet wordt ondersteund op de iPhone 3G met 128MB geheugen (onofficieel kan het wel).

Dankzij al dat geheugen kan de iPhone 4 als enige Apple-handheld video bewerken met iMovie voor de iPhone. Zelfs de 3GS en iPad zijn niet geschikt voor deze applicatie. Een andere geheugenvreter is gamen. Met dubbel geheugen zouden games op de iPhone 4 nog beter kunnen draaien dan op de iPad.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar