Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 2020

‘iPhone 2020 krijgt dunner scherm en wordt nóg groter’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 12 concept


Lees verder na de advertentie

Aan het ooit zo vernieuwende iPhone X-ontwerp zijn we na een paar jaar eigenlijk ook alweer gewend geraakt. Maar het is heel goed mogelijk dat Apple het met de iPhone 12 die in het najaar van 2020 moet verschijnen, weer over een compleet andere boeg gooit. Volgens insiders komt er een herontwerp van de iPhone 2020.

iphone 12

iPhone 2020: ander formaat, dunner scherm

Terwijl de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) nog maar net in de winkels liggen, begint de geruchtenstroom over de opvolgers daarvan al op gang te komen. De iPhone 12 blijft volgens Koreaanse bronnen een 6,1-inch scherm houden, maar dat wordt mogelijk wel een oled-scherm. De schermen worden waarschijnlijk geleverd door Samsung en LG.

Over de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max wordt beweerd dat deze een oled-scherm van respectievelijk 5,4 en 6,7 inch krijgen, geleverd door Samsung – de voorgangers zijn 5,8 en 6,5 inch.Het bijzondere aan dit scherm is de Y-OCTA-technologie. Daarbij wordt de drukgevoelige deel direct op het oled-paneel geplaatst, dat scheelt een laag. Oftewel: het scherm wordt een stukje dunner. Dat wil niet zeggen dat de iPhone in zijn geheel per se dunner wordt; daarbij is namelijk ook het formaat van de accu van belang.

Geruchten iPhone 12


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

2020 belooft een bijzonder jaar voor de iPhone worden. Voor het eerst sinds de iPhone X komt er een ander ontwerp, misschien zelfs zonder notch. Het ontwerp zou bovendien een knipoog zijn naar de ‘platte’ iPhone 4. Eerder deze week waren er geruchten over een 3D-camera, 5G-ondersteuning en een uitbreiding van het werkgeheugen.

Bron: MacRumors